Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Nogometni klub Tabor Sežana praznuje 100. obletnico delovanja

Danes je poseben dan za šport na Krasu, saj Nogometni klub Tabor praznuje častitljivo obletnico 100 let organiziranega nogometa v Sežani.

Ob tej priložnosti so pripravili tudi pester program, ki nam ga predstavi predsednik kluba Davor Škerjanc: ''Začne se že ob 16.30 z revialno tekmo med veterani našega kluba in nekdanjimi slovenskimi A reprezentanti. Za tem nas čaka protokolarno odkritje novega kamnitega grba na stadionu, koračnica s pihalno godbo in mažoretkami do Kulturnega doma Srečka Kosovela, kjer nas ob 19.00 čaka še proslava in osrednja prireditev ob jubileju.''

Klub je svoje najlepše trenutke doživljal v dveh mandatih nastopanja v prvi slovenski ligi. Prvič na prelomu tisočletja, drugič pa pred kratkim, ko je Tabor kar 4 leta mešal štrene slovenski eliti. S padcem v drugo ligo se je filozofija delovanja nekoliko spremenila, a cilji so še zmeraj visoki: ''Ostajamo na prvoligaškem zemljevidu, če ne drugega vsaj z mladinskim moštvom. Ohranjamo ambicioznost in mislim, da je to zelo pomembno za neko kvalitetno delo in za vizijo, ki jo ponujamo našim mladim nogometašem. Je pa res, da želimo postaviti nove temelje, ki bodo v prihodnje omogočali novo spogledovanje z najvišjimi tekmovanji,'' doda Škerjanc.

Veliko je odvisno od stanja v družbi, predvsem v lokalnem okolju, vendar si kljub temu želijo ostati kolektiv, ki bo ponujal kvaliteten razvoj predvsem mladim domačim igralcem: ''Trenutno stanje kluba, katerega člani nastopajo v 2. slovenski nogometni ligi in mladinsko moštvo v prvi, omogoča res optimalen razvoj domačih mladih nogometašev, ki jih lahko postopoma uvajamo v članski nogomet skozi drugi rang tekmovanja, ki to omogoča. Trenutno je mogoče nivo delovanja Tabora še bolj po godu lokalnega okolja.''

Se pa z vsakim morebitnim novim sponzorjem ambicije kluba avtomatsko povečajo, še doda Škerjanc, ki je s trenutnim nivojem delovanja kluba zadovoljen. Kaj bo prinesla prihodnost ne more predvideti, vendar zagotavlja, da so v Sežani pripravljeni na vse.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down