Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Nogometni derbi ni dal zmagovalca, odbojkarji brez točk, nov uspeh za atlete

Čez vikend je bilo zopet pestro, kar se tiče lokalnega športnega dogajanja.

V Novi Gorici je bil odigran primorski nogometni derbi med domačo Gorico in gostujočim Koprom. Kljub veliko boljši igri in igralcem več večino tekme, so varovanci Mirana Srebrniča prišli do neodločenega rezultata 2:2.

''Kaj naj rečem, situacija se ponavlja, danes smo si zagotovo zaslužili več. Že v prvem polčasu, ko smo bili številčno poravnani, smo bili boljši, a smo porabili preveč priložnosti za dosego zadetka. Bili smo kaznovani iz skoraj vsake situacije, tako da je normalno, da je rezultat takšen, kot je. Sem pa zadovoljen. Vedeli smo, da bo tekma čisto nekaj drugega kot tista proti Radomljam. Favorizirani ekipi smo se zoperstavili enakovredno. Pripravili smo si še kar nekaj situacij, kjer bi enostavno morali zadeti, a nam žoga ne gre noter. Športna sreča nam ni naklonjena, ampak potrebno je vztrajati,'' je dejal Srebrnič.

Z istim rezultatom sta se na Krasu razšla tudi sežanski Tabor in z zvezdniki polno Celje. Tako Kraševce kot Vrtnice v nadaljevanju čaka krčevit boj za obstanek med prvoligaško druščino.

Brez uspeha je lokalno okolje ostalo na odbojkarskih parketih. Salonit Anhovo je v Kanalu izgubil s 3:1 v nizih proti Triglavu. ''Srečanje smo žal začeli preveč medlo in v prvem setu prepustili iniciativo gostom iz Kranja. V sredini drugega niza smo začeli bolj pritiskati z začetnimi udarci in nasprotnika oddaljili od mreže ter posledično tretji niz uspeli zmagati. Žal nam je spet malo zmanjkalo v končnici četrtega in zelo pomembne točke so žal odšle v Kranj,'' je tekmo opisal direktor Miloš Grilanc.

(Foto: Facebook/OK Salonit Anhovo - Kanal)

Z istim izidom so premoč Novi KBM Branik priznale tudi igralke novogoriškega GEN-I Volleyja. ''Prihajamo v optimalno formo, v kateri smo bili novembra in decembra. Smo dobro pripravljeni in tako smo v tekmo šli tudi dobro nastavljeni. Dva niza smo igrali izredno dobro, če bi ekipa Maribora ostala brez Ize Mlakar, bi mi zagotovo slavili s 3:0 ali 3:1, ampak jim je Mlakarjeva takšna dodana vrednost, da smo jim zelo težko parirali. Žal mi je drugega seta, ki ga nismo obrnili v našo korist. Če pogledam tekmo kot celoto, sem z izjemo prvega niza super zadovoljen, da smo igrali tak nivo odbojke,'' je misli strnil trener Goriških strel Vasja Samec Lipicer.

Salonit ostaja na šestem mestu moške, GEN-I pa na visoki tretji poziciji dekliške državne lestvice.

Veliko več razlogov za veselje so imeli atleti AK Gorica, ki so tekmovali na prvenstvu Slovenije za člane. Filip Bizjak je bil drugi v troskoku, Maj Cizera Turk pa tretji. V skoku s palico je Vita Benedetič osvojila drugo mesto, v moški konkurenci pa Matevž Makarovič petega.

(Foto: Foto Lado)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down