Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

NK Komen ob abrahamu: ''Želimo postati stabilen tretjeligaš!''

Na Krasu te dni praznujejo poseben jubilej. Nogometni klub Komen je prejšnji teden priredil posebno proslavo ob 50. obletnici delovanja.

Podobno kot v vsakem okoliškem klubu, je bil tudi v Komnu začetek poln izzivov. ''Ob ustanovitvi je bil največji problem nogometno igrišče, ki se ga je uredilo na mestu, kjer stoji še danes. Prenova igrišča je bila konec 90. let ob uvrstitvi članske ekipe v tretjo ligo. Takrat se je zgodilo tudi nove slačilnice. 25 let deluje tudi nogometna šola, ki danes šteje okrog 120 otrok,'' zgodovino na kratko opiše predsednik Adrijan Spačal.

Od ustanovitve leta 1973 dalje je Komen tekmoval večinoma v regionalnih tekmovanjih, vseeno pa je zabeležil uspehe, s katerimi se klub lahko pohvali: ''Največji dosežek je uvrstitev članske ekipe v tretjo slovensko ligo in zmaga mladinske ekipe istega leta v enotni primorski mladinski ligi. Mladinci sicer niso napredovali na višji nivo zaradi finančnih težav. To sta dva največja uspeha.''

Število otrok v nogometni šoli raste, članska ekipa pa je že več let v samem vrhu Enotne primorske nogometne lige. Kratkoročni cilj je naslov v omenjenem tekmovanju, s katerimi bi si Komenci zagotovili mesto med tretjeligaši. ''Želja je postati stabilen tretjeligaš, predhodno pa je treba vzpostaviti celotno piramido, s poudarkom na nogometni šoli,'' zaključi predsednik.

Spačal si do konca svojega drugega mandata na čelu NK Komen, do katerega so ostala še tri leta, želi število selekcij v nogometni šoli dvigniti vsaj do kadetske kategorije.

(Foto: Facebook Adrijan Spačal)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Dobre zgodbe tedna - petek po 11.uri

Preberi več

Organiziran dom brez navlake – četrtek 11.00

Preberi več

NAGRADNA IGRA - Brez katere jedi ni velike noči?

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down