Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Nejc Polenčič že prvi dan svetovnega prvenstva do naslova ekipnega podprvaka

Untitled Design 2024 07 03t110912.821

Že prvi dan svetovnega prvenstva v slalomu za mladince in mlajše člane, ki ga letos gosti slovaški Liptovsky Mikulaš, je ekipa kanuistov dosegla odličen rezultat. V konkurenci mlajših članov do 23 let si je član Kajak kluba Soške elektrarne Nejc Polenčič skupaj s sotrpinoma Žigo Linom Hočevarjem in Jušom Javornikom priveslal naslov svetovnih podprvakov in premoč priznal le favoriziranim Čehom.

''Med kanuisti smo si precej nadejali tega rezultata, ker Nejc Polenčič in Žiga Lin Hočevar že med člani visoko kotirata, pa tudi Juš Javornik je blizu, tako da so jih prehiteli le Čehi, ki pa imajo zelo dobro mlajšo člansko generacijo,'' uspeh komentira Andrej Humar iz Kajakaškega centra Solkan.

Untitled Design 2024 07 03t111101.390

Kajak klub Soške elektrarne ima na Slovaškem kar osem reprezentantov, ki se bodo vse do nedelje borili v posamičnih konkurencah. Poleg Nejca Polenčiča bodo nastopili še Sara Belingar, Asja Jug, Jakob Šavli, Andrej in Rene Jeklin, Adam Križaj ter Koppany Racz, ki nastopa za Madžarsko.

''Od 22 reprezentantov jih kar 8 prihaja iz Kluba Soške elektrarne, oz. 7, saj eden od tekmovalcev nastopa za Madžarsko. Predvsem od Nejca Polenčiča lahko pričakujemo, da se bo poskušal boriti za najvišja mesta. Za ostale bi pa rekel, da upam, da nas bo nekdo pozitivno presenetil,'' dodaja Humar.

Sezona kajakaških prvenstev je sicer v polnem teku. Poleg tega slalomskega prvenstva na Slovaškem se je ravnokar končalo tudi evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah, kjer je 9. mesto, kar je obetaven rezultat, dosegel Jure Kragelj.

Untitled Design 2024 07 03t111039.921

Na evropsko prvenstvo v spustu, ki bo ta teden v švicarskem Dallenvilu, pa bo Soške elektrarne zastopal Gaber Ferlinc.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kaj je pripomoglo k uspešni intervenciji tokratnega požara na Krasu? To sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Prihaja poletna edicija VIP voditeljev! Ta torek, med 11. in 12.!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down