Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

ND Gorica bo še tretjič v petih letih igrala med drugoligaši

Širša goriška regija je prvič v zgodovini samostojne Slovenije ostala brez nogometnega prvoligaša. Potem ko je sežanski Tabor izpadel po rednem delu prvenstva, je Gorica v skupnem izidu dveh tekem dodatnih kvalifikacij izgubila proti Aluminiju. Potem, ko je bilo v četrtek 3:1 za moštvo iz Kidričevega, smo včeraj v Novi Gorici videli neodločen rezultat 1:1.

"Prva tekma je bila, po moje, odločilna, ko smo si dovolili take napake in omogočili Aluminiju, da je zmagal tekmo. V trenutkih, ko smo mi bili tisti, ki smo si ustvarjali šanse in ko bi mi morali zadeti, smo na drugi strani naredili neke osnovnošolske napake. To nas je kaznovalo. Aluminij je na drugi strani vseeno resna ekipa. Celo leto je zmagovala v drugi ligi. Mislim, da je bila, vsaj tisto, kar sem jaz spremljal, najboljša ekipa v drugi ligi. Ampak ne glede na vse, če bi mi bili pravi, bi seveda, v dveh tekmah morali premagati Aluminij."

Tako je trener Gorice Agron Šalja mnenja, da je Aluminij zasluženo po letu premora znova med slovensko elito, Gorica pa bo še tretjič v zadnjih 5 letih igrala med drugoligaši.

Bo pa z dvema novima ekipama druga liga veliko bolj primorsko, oz. bolje rečeno, goriško obarvana. Poleg že omenjenih Gorice in Sežane, bodo v drugem rangu slovenskega nogometa tekmovali še ajdovsko Primorje, Bilje, na obali ostajajo Dekani, iz tretje lige pa so se vanj prebili Tolminci, ki bodo v drugi ligi nastopili prvič po sezoni 2015/2016.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako pa kaj zdravje v Novi Gorici? V ponedeljek po 11. uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down