Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Največja kolesarska karavana v zgodovini Dirke po Sloveniji tudi na Goriškem in v Vipavski dolini

Dirka Po Slo 2024 Tiskovka Pred

Štirinajstega junija bo na naš konec zavila 3. etapa jubilejne 30. Dirke po Sloveniji, na štartu katere bo največja kolesarska karavano v zgodovini dirkanja na sončni strani Alp.

''Na dirki bo nastopilo 23 ekip, od tega 7 iz razreda World Tour. Od naših so prihod potrdili profesionalni kolesarji Matej Mohorič, Domen Novak in Luka Mezgec. Na štartu so vse slovenske kontinentalne ekipe - Adria Mobil, Ljubljana Gusto Santic in Sava iz Kranja. Mladi slovenski fantje, ki vozijo v naših klubih, bodo v res hudi konkurenci imeli lepo priložnost, da opozorijo nase,'' je povedal Bogdan Fink, organizacijski direktor dirke.

Natop je na dirki potrdil tudi lanski zmagovalec Filippo Zana. Kljub temu pa Fink dodaja, da med vsemi tekmovalci ni izrazitega favorita. Specifičnost letošnje dirke je, da bo na 830-kilometrski trasi prečkala meje z vsemi 4 sosedami.

Kar se tiče petkove 3. etape - štartala bo v Ljubljani, cilj bo na Kidričevi ulici v Novi Gorici, progo pa Rok Lozej, predsednik novogoriškega KK MebloJogi ProConcrete in podpredsednik Kolesarske zveze Slovenije, ocenjuje kot zelo zahtevno in kot pravo ogrevanje na sobotno kraljevsko etapo: ''Že prvi del do Ajdovščine z vzponom na Staro pošto po domače bo kar težaven. Prav tako sama Vipavska dolina ne bo dala počitka nobenemu kolesarju, imamo pot čez Selo v Dornberk in čez Gradišče v Renče. Potem začne najtežji del - prvič čez Damber, Brda, po Sabotinski cesti skozi Kojsko, tudi mimo Vile Vipolže gremo, Cerovo, tudi na Števerjan smo šli in potem še enkrat Ravnica.''

Na Mestni občini Nova Gorica, v sosednji Občini Gorica in pri Zavodih za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina ter Brda se strinjajo, da je zaradi vseh televizijskih kadrov s ptičje perspektive ravno kolesarstvo najlepši možen način za promocijo celotne destinacije. Dirko bo, poleg raznih spletnih portalov, v neposrednem prenosu prenašala slovita športna televizija Eurosport, pričakuje se kar 90 milijonov ogledov po celotnem svetu.

Ob progi se pripravlja pester spremljevalni program, pri katerem sodeluje približno 20 društev in organizacij, dan se bo zaključil z večernim programom na Bevkovem trgu, ki ga ob praznovanju svoje 60- obletnice obstoja pripravlja Krajevna skupnost Nova Gorica in na katerem bodo nastopili DJ Milan, Tatjana Mihelj in skupina ABBAMia. Na spletu bo potekala nagradna igra z bogatimi nagradami, zavodi so skupaj z organizatorji pripravili posebno promocijsko kampanjo in navijaške artikle, bo pa dirka pomenila tudi začetek Goriškega poletja.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down