Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Najboljše osnovnošolske košarkarice so doma v Vipavski dolini!

Učenke Osnovne šole Šturje iz Ajdovščine so državne prvakinje v košarki, drugo mesto pa so osvojile učenke OŠ Draga Bajca iz Vipave!

''Šturke'' so v športni dvorani Lukna v Mariboru na finalnem državnem turnirju Superšolar za mlajše učenke pometle s konkurenco, na kar je njihov trener in učitelj športne vzgoje Gregor Zagorc: ''Tega naslova nisem pričakoval, punce so bile izjemno vesele. V vsako tekmo smo šli z namenom, da jo odigramo dobro in sproščeno ter da se ne obremenjujemo z nasprotnicami. Na koncu smo pokazali, da smo na vseh turnirjih dokaj prepričljivo zmagali in punce so seveda bile zelo vesele, za nekatere je bila to tudi prva resna športna zadeva. Kot učitelj in mentor sem tudi jaz zelo zadovoljen.''

Po zmagah na regijskem, področnem in četrtfinalnem tekmovanju, so se Ajdovke v polfinalu srečale z domačinkami z mariborske osnovne šole Tabor 1 in zmagale z 8 točkami razlike. V finalu so se pomerile z učenkami OŠ Draga Bajca iz Vipave, naslov pa si priigrale s 7 točkami razlike.

''Dodati moramo, da smo v finalu premagali še eno primorsko ekipo, in sicer iz Vipave, tako da sta prvo in drugo mesto osvojili ekipi z našega vipavskega okolja, kar je za ta konec zelo dober rezultat,'' zaključuje Zagorc.

Tretje mesto so si priigrale košarkarice OŠ Nazarje, že omenjene Mariborčanke pa so pristale na četrtem mestu.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Dobre zgodbe tedna - petek

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down