Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Naj športnice in športnike izbrali tudi Kraševci in Brkinci

Sportnik Rasa In Brkinov 06 03 2024
Foto: Facebook/Gibam KRASno

Posameznika, posameznico in ekipo, ki so najbolj zaznamovali šport na tem območju, so včeraj izbrali tudi na Krasu in v Brkinih. Prireditev je potekala v Hrpeljah, kjer so podelili 37 različnih nagrad in priznanj športnikom iz 11 različnih kategorij, podeljena je bila tudi častna listina, ki velja za najvišje priznanje izmed vseh naštetih.

''Kot vsako leto je bilo predlogov res ogromno. Predvsem smo veseli, da imamo veliko mladih športnikov. Ravno priznanj za mlade smo podelili največ, kar pomeni, da se šport razvija in upam, da bomo imeli vrhunske športne rezultate tudi naprej,'' je povedal sekretar Športne zveze Občine Sežana Žan Skok.

Naj športna ekipa je postala lanska mladinska selekcija Nogometnega kluba Tabor iz Sežane, ki ji je uspel preboj v prvo slovensko mladinsko ligo, kjer se v letošnji sezoni uspešno kosa tudi z najboljšimi moštvi. Nagrado za naj športnico je prejela balinarka Tanja Marc, peta na zadnjem svetovnem prvenstvu, za naj športnika pa je bil izbran strelec Jože Čeper, ki si je na zadnjem svetovnem prvenstvu ''pristreljal'' četrto mesto.

Ne smemo pozabiti še častne listine za življenjsko delo v športu. Prejel jo je Vojko Žiberna, dolgoletni učitelj športne vzgoje, ki je pomembno vplival na razvoj košarke v Sežani, od lani pa je v zasluženem pokoju.

Kateri športi so na Krasu in v Brkinih trenutno prevladujoči, težko izpostavljajo, si pa želijo, da bi bilo tovrstnih nagrad v prihodnosti še več. Za to pa bo seveda potrebna investicija v športno infrastrukturo, ki je primarni pogoj za razvoj športa v določeni regiji.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down