Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Nagrade za goriške atlete, na obrazu Andreje Slokar ponovno nasmeh, Alpacem do prve zmage

2 (3)
Foto: Facebook/Atletska zveza Slovenije

Atletska zveza Slovenije je na zadnji podelitvi za naj slovenskega atleta leta 2023 namenila tri priznanja tudi Atletskemu klubu Gorica. Nagrade za atlete so podeljevali v skoraj vseh starostnih kategorijah, deležni pa so jih bili tudi trenerji, sodniki in ostali funkcionarji.

''Atletski klub Gorica je imel dva nominirana atleta, oba v troskoku. Filip Bizjak je pristal na petem mestu, Maj Cizera Turk pa je bil tretji. Blizu nominirancev sta bili tudi ostali predstavnici, ki sta tekmovali na evropskem prvenstvu v Izraelu - finalistka v skoku s palico Vita Benedetič in tekačica na 400 metrov z ovirami Ema Rodman,'' je povedal predsednik AK Gorica Oliver Batagelj.

Nagrado je prejel tudi klub za lansko 60. obletnico delovanja, za dobro delo v sodniški organizaciji pa je bil nagrajen Marjan Perkman. Velja omeniti, da sta najvišji nagradi v članski kategoriji med slovenskimi atleti prejela metalec diska Kristijan Čeh in skakalka s palico Tina Šutej.

Ajdovska alpska smučarka Andreja Slokar je na slalomu v ameriškem Killingtonu osvojila sedmo mesto, Ana Bucik pa je bila 20.

Odbojkarji Alpacem Kanala so končno dočakali prvo zmago v letošnji sezoni DP. S 3:1 v nizih je padla novomeška Krka. S 3:0 pa so se zmage veselile odbojkarice novogoriškega Gen-I volleyja, ki so v gosteh ugnale Grosuplje.

V 8. krogu 1. slovenske futsal lige je Oplast Kobarid doma moral priznati premoč vrhniškemu Siliku s 3:2, v razredu nižje, pa so ajdovski Kixi s kar 7:0 odpihnili Oplastovo B ekipo.

V 5. krogu slovenske balinarske superlige pa je Skala Sežana izgubila na gostovanju pri Zabičah s 14:12, kobjeglavski Hrast pa je s kar 3:23 kronil proti Premogovniku Velenje.

Včeraj se je z ekipnimi boji začelo svetovno namiznoteniško prvenstvo za kadete in mladince, ki ga gosti Nova Gorica. V veliki konkurenci so vse slovenske ekipe izpadle v prvem krogu, edino zmago pa je Sloveniji priigrala domačinka Sara Tokić.

Deveti krog 2. slovenske košarkarske lige je prinesel primorski obračun med Sežano in Gorico. Z izidom 69:54 so se zmage razveselili košarkarji iz mesta vrtnic.

Podrobnejše informacije sledijo v današnji športni rubriki.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down