Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na stopničkah Božič, Žnidarčič in Kozorogova

Kanuisti in kajakaši so se konec tedna pomerili v italijanski Ivrei, kjer so se borili tudi za uvrstitev v reprezentanco, v kateri si je z drugim in prvim časom na mednarodni tekmi mesto zagotovil kanuist Soških elektrarn Luka Božič (na sliki), ki se jutri že odpravlja na Slovaško, kjer bo konec maja evropsko prvenstvo:

Med deseterico je bil v Ivrei tudi Božičev klubski kolega Nejc Polenčič. Medaljo si je nadela še ena članica goriškega kluba - kanuistka Alja Kozorog je priveslala na tretje mesto in se prav tako uvrstila v reprezentanco. Po razpredelnici najdemo med najboljšimi v konkurenci mlajših članov med kanuisti Nejca Polenčiča, med kajakašicami Saro Belingar, med kanuistkami pa Asjo Jug z Goriškega.

Konec avgusta čaka kajakaše in kanuiste tudi svetovno prvenstvo, vmes pa še svetovni pokal.

V petek se bodo po Soči v Trnovem podali spustaši. Na sporedu je namreč izbirna tekma v spustu na divjih vodah, in sicer dve preizkušnji v sprintu, kjer bo med favoriti Novogoričan Nejc Žnidarčič, in ena v klasičnem spustu, kjer je včeraj Žnidarčič na državnem prvenstvu zaostal le za Simonom Ovnom. Čez mesec dni pa bo v Franciji lovil šesti zaporedni naslov svetovnega prvaka.

Preizkusil pa je pred nekaj tedni tudi že prizorišče letošnjega svetovnega prvenstva, kjer je pred dvema letoma zmagal na tekmi svetovnega pokala. Reka je tehnično zelo zahtevna, pravi Žnidarčič, na njej pa je mogoče trenirati le nekaj dni na leto, tako da predstavlja kar velik izziv.

(Foto: KZS)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down