Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na podlagi odlične popotnice iz Turjaka po nov uspeh v Srbijo

Foto: Facebook/Lokostrelski klub Budanje

V zadnjem času smo Lokostrelski klub Budanje omenjali predvsem zaradi olimpijskega uspeha Dejana Fabčiča, dobro pa nastopajo tudi številni njegovi kolegi. Čez vikend so se v Turjaku udeležili tekme v poljskem lokostrelstvu, ki je poznano tudi s tujko Arrowhead.

''To je tekmovanje, ki poteka po razgibanem terenu, polovica razdalj je znanih, polovica pa neznanih, se pravi da je to disciplina, ki od lokostrelca zahteva spretnost ocenjevanja in gibanja po terenu. Stvar je tehnično kar zahtevna, smo jo pa kar v redu izpeljali,'' razloži predsednik in trener Primož Bratina.

Zmage so se veselili Vanesa Puc, Tomaž Črnigoj, Teja Vidmar in Matevž Bizjak, drugo mesto je osvojil Gašper Samec, Tina Kodele je bila tretja, Andraž Samec, Ivan Poljanec in Sašo Črešnjovnjak pa so bili četrti. Na podlagi teh rezultatov že jutri z lepo popotnico odhajajo na centralnoevropski pokal v srbski Temerin.

''Jutri zjutraj odpotujemo v Srbijo, kjer bomo nastopili na tarčnem lokostrelstvu, to je takšno kot na olimpijskih igrah, tekmuje pa 5 naših članov. Imamo priložnost postaviti kakšen dober rezultat, poleg tega pa prvič s seboj peljemo našo perspektivno mlado tekmovalko Tejo Vidmar, ki bo s 13 leti streljala v konkurenci U18, se pravi na še enkrat daljši razdalji, ampak punca je sposobna. To je njen krst oz. seznanitev s takšnim velikim tekmovanjem,'' še dodaja Bratina.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down