Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na Krasu se, kljub težavam, želijo izogniti boju za obstanek

Med nogometnimi prvoligaškimi ekipami je priprave na spomladanski del sezone pričel tudi sežanski Tabor.

Kot sporoča direktor kluba Davor Škerjanc, bodo 1-mesečno obdobje fizičnega in taktičnega uigravanja opravili v domačem okolju, odigrali bodo tudi 6 prijateljskih srečanj: ''Ekipa se je uigrala, jedro ekipe ostaja pri nas. Nekaj fantov, ki so bili pri nas na posoji, se ni vrnilo, ostali so tu. Začeli smo dobro trenirati in imamo že naslednji vikend prvo tekmo. Zaenkrat stvari potekajo dokaj mirno.''

Sežanci bodo poskušali pozabiti na katastrofalno jesen, ki jih je prikovala na dno prvenstvene razpredelnice, čeprav igre niso bile slabe, poudarja nekdanji nogometaš Kraševcev in ljubljanske Olimpije: ''Jesensko prvenstvo lahko razdelimo na dva dela. Predvsem v prvem smo kazali zelo lep obraz in dobre tekme. Rezultati bi lahko, glede na potek, bili tudi boljši. Kar nekajkrat se nam je zgodilo, da smo dobili gol v zadnjih minutah, recimo v murski Soboti in Mariboru, kjer smo imeli tri točke praktično že v žepu.''

Za cvetočo pomlad bodo vsekakor potrebne okrepitve. Zaenkrat so na stadionu Rajka Štolfe bolj v ospredju odhodi, saj se na posojo ne bosta vrnila Elvis Letaj in Milan Vukotić. Pisalo se je, da naj bi se na Kras preselil mladi reprezentančni branilec Žiga Laci.

''V prvi fazi smo se orientirali na mlade slovenske fante, ki iščejo svojo priložnost. Eden takšnih je tudi Žiga Laci, ampak se z njim ni zgodil še noben premik naprej. Pogovarjamo se tudi z nekaterimi drugimi fanti, ki lahko pridejo na posojo iz nekaterih drugih slovenskih klubov. Naša orientacija je na mladih slovenskih fantih, ki iščejo priložnost in jim jo mi lahko ponudimo,'' je zaključil Škerjanc.

Pred Taborjem je naporna polovica sezone, v kateri se bodo krčevito borili za obstanek. Tekmovalno obdobje želijo zaključiti na 8. mestu, ki se izogne dodatnim kvalifikacijam za obstanek.

(Foto: Foto Lado)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down