Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na atletskem pokalu za starejše mladince v Slovenj Gradcu za presenečenja poskrbel Filip Bizjak

Novogoriški atletski klub je ta konec tedna ponovno nanizal odlične uspehe. Na atletskem pokalu za starejše mladince v Slovenj Gradcu so goriški atleti ob neugodnih vremenskih razmerah štirikrat stopili na najvišjo stopničko, poleg tega pa dosegli še tri srebrne kolajne ter eno bronasto.

Predsednik kluba Oliver Batagelj pove:

"V našem klubu se je tokrat najbolj izkazal Filip Bizjak, ki je zmagal v troskoku, presenetljivo s 14,96m, pred klubskim kolegom Majem Cizera Turkom, ki je doskočil do 14,68m. Maj ima sicer precej daljši osebni rekord. Tokrat ni bil najbolje razpoložen. Filip Bizjak pa je zmagal tudi, presenetljivo, v skoku v višino (185cm) in bil pa je še drugi v skoku v daljino, doskočil je do 7,11m, kar je njegov osebni rekord."

Šele 16 letni Žiga Božič je bil z 21,93s najhitrejši v teku na 200m, v teku na 100m pa je z rezultatom 10,97s stopil na drugo stopničko. V skoku s palico je s 3,40m zmagala Vita Benedetič, ki je sicer precej zaostala za svojim osebnim rekordom , ki znaša 4,00m, a glede na izrazito slabe vremenske razmere, je bilo to pričakovano, poudarjajo v klubu.

"Fantje Atletskega kluba Gorica so bili tretji tudi v štafeti 4x100m s 43,58s. Žal smo pogrešali enega hitrega člana našega kluba, ki se je pred tem v teku na 100m rahlo poškodoval, tako da bi bila verjetno ta štafeta še nekoliko hitrejša in morda dosegla višjo uvrstitev."

V ekipni razvrstitvi je bila moška ekipa peta od 27 klubov v obeh načinih točkovanja: po pokalnem sistemu, kot tudi po ekipnem.

(foto: AK Gorica)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down