Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na Ajdovskem veterani spodbujajo mlade k športu

Športna zveza Ajdovščina je sodelovala v mednarodnem projektu Ponovno aktivni v športu v programu Erasmus+, v katerega sta bili vključeni tudi Hrvaška in Bolgarija. Pandemija je sicer odnesla zaključno srečanje v bolgarski prestolnici Sofiji, so se pa v petek v Ajdovščini zbrali nekateri udeleženci - predsednik ajdovske Športne zveze Miloš Popovič je ob tem povedal:

Projekt je nadgradnja predhodnega Druga kariera, s katerim so želeli športnikom po zaključeni športni poti pomagati do poklica in zaposlitve. Vodja športnih programov Primož Sulič:

Z dobrih 53.000 evrov vrednim projektom „Ponovno aktivni v športu“ so nekdanje športnike nagovarjali k pomoči in prenašanju športnega znanja in veščin na mlade. Delo s tem še ni končano, zato so že v pripravi novi projekti.

„Včasih nismo imeli prave infrastrukture, a so bila igrišča polna otrok. Sedaj je infrastrukture dovolj, zainteresiranih mladih pa vedno manj,“ ugotavljajo sodelujoči v projektu z upanjem, da bodo mlade in njihove starše le uspeli prepričati, da je šport zdrav in pomemben za oblikovanje osebnosti.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako pa kaj zdravje v Novi Gorici? V ponedeljek po 11. uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down