Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Mlinotest naj primorska ekipa v 2023: ''Cilj je, da Ajdovščino predstavljajo domača dekleta pred polnimi Policami''

Nusa Fegic In Deni Stibilj
Foto: Facebook/ŽRK Mlinotest Ajdovščina

Včeraj so podelili nazive naj športnica, naj športnik in naj športna ekipa Primorske za leto 2023. Drugič zapored je med moškimi v ospredju kajtar Toni Vodišek, srebrni z letošnjega svetovnega prvenstva, prvič se je med dekleti na najvišji stopnički znašla judoistka Andreja Leški, ajdovske rokometašice pa so po letu 2021 znova naj ekipa.

''Vsaka nagrada je dobrodošla oz. je odraz dobrega dela. Za to so zaslužni vsi v klubu, od igralk do fizioterapevtov in na koncu strokovne ekipe ter uprave,'' je dejal tehnični vodja ŽRK Mlinotesta Deni Stibilj.

V zadnjih 6 letih so v klub načrtno vabili vse večje število deklet iz domačega okolja, kar se je odgovornim deležnikom obrestovalo. Lahko se pohvalijo s kar 150 dekleti v različnih starostnih kategorijah, število pa si želijo še povečati, ''saj bi potem članska ekipa, ki je vrh piramide, delovala na čim večjem številu deklet iz domačega okolja. Za vrhunske dosežke tudi v Evropi bi pogledali ostali trg v Sloveniji, medtem ko okrepitve iz tujine bi bile povsem zadnja možnost. Cilj kluba je, da Ajdovščino predstavljajo domača dekleta pred polnimi Policami.''

Prav Evropa je naslednji izziv Mlinark. 13. januarja se bodo v osmini finala EHF pokala pomerile proti slovaški Iuventi.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down