Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Mlinarke čez prvo evropsko oviro, društvo GAS Vrtejba zaključilo eno najuspešnejših sezon, odbojkarska reprezentanta po novo kvalifikacijsko zmago

Rokometašice ajdovskega Mlinotesta so zanesljivo preskočile prvo evropsko stopničko v letošnji sezoni.

Grški nasprotnik Panorama v Ajdovščini ni bil kos razgretim domačinkam, ki so letele na krilih nabito polne dvorane in slavile s kar 40:26. Za varovanke trenerja Jana Žbogarja je bilo gostovanje v Grčiji nekoliko težje, a so Mlinarke ponovno slavile, tokrat z 31:29.

''Zagotovo smo na prvi tekmi odigrali solidno, ponesla nas je polna dvorana in smo si priigrali veliko razliko. Na drugi tekmi je bila ta vloga obrnjena - ekipa Panorame je imela podporo s tribun in je bila veliko bolj čvrsta ter nabita z energijo, tako da nam je bilo težje, ampak glavni cilj nam je bil potrditev drugega kroga in da prinesemo še eno zmago v Slovenijo. Tudi če nismo igrali na nivoju prve tekme, je bilo dovolj, da smo jih premagali, tako da smo zadovoljni.''

Kdo bo naslednji evropski nasprotnik Žbogarjevih igralk, bo znano jutri, ko bo opravljen žreb. So pa Mlinarke že fokusirane na zgoščen ritem, ki jim v sredo prinaša gostujoči obračun z Litijo, čez vikend pa še slovenski superpokalni izziv.

Selimo se v Vrtojbo, kjer se je zaključilo državno prvenstvo v mini cestno hitrostnem motociklizmu. Dobili smo sedem državnih prvakov v sedmih različnih disciplinah.

Društvo GAS Vrtejba se lahko pohvali z drugim in tretjim mestom v kategoriji minimoto10, ki sta ju osvojila Liam Ostrožnik in Jakob Štiftar. Tim Komel je bil letos v minimotu 14 razred zase, Tai Komel pa je v krstni sezoni minimota Open prav tako osvojil naziv državnega prvaka. V razredih miniGP 10 in 12 državna prvaka prihajata iz iste družine, to sta Tian in Enej Krševan.

Predsednik Društva GAS Vrtejba Dejan Koglot tako ocenjuje letošnjo sezono: ''Letošnja sezona je ena najuspešnejših za naše društvo, veliko število državnih nazivov, vsi tekmovalci so uspešno zaključili sezono. Moram reči, da smo trenutno nekje med prvimi ali celo vodilni v kategorijah. Veliko veselje je tudi v motokrosu, kjer imamo državnega in pokalnega prvaka. V panogi postajamo vidni, prepoznavni. Vse čestitke našim tekmovalcem.''

Kot je Koglot že sam dejal, dobro so sezono zaključili tudi motokrosisti, v prihodnje pa si v Vrtojbi nadejajo še veliko tako uspešnih rezultatov.

Za zaključek še na drugi konec sveta. V Tokiu potekajo odbojkarske kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah v Parizu prihodnje leto. Člana slovenske moške reprezentance sta tudi Jani Kovačič in Dejan Vinčić, ki sta se na prvih dveh tekmah veselila dveh zmag s 3:0 v nizih, padli sta Tunizija in Turčija. V noči na torek (ob 3. zjutraj) bo novo oviro na poti do olimpijskih sanj predstavljala Finska, kasneje še Egipt, ZDA, Japonska in Srbija.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down