Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Mlinarke čaka najtežji evropski izziv do sedaj: ''Čas je, da premagamo tudi močnejše ekipe!''

Mlinotest Evropa

Danes je bil opravljen žreb osmine finala evropskega EHF pokala, kamor so se uvrstile tudi rokometašice ajdovskega Mlinotesta. Tokrat jim bodo nasproti stale igralke slovaškega kluba Iuventa Michalovce.

Trener Mlinark Jan Žbogar je po žrebu tako strnil misli: ''Mislim, da so bili nasprotniki oz. nosilci v prvem bobnu izredno močni. Mogoče Iuvento še najbolj poznamo, saj smo nekaj let nazaj z njimi odigrali dve prijateljski tekmi, ko so bili v Sloveniji na pripravah. Gre za zelo dobro organiziran klub in močnega nasprotnika. Trenutno tudi vodijo v združeni češko-slovaški ligi.''

IUVENTA Michalovce je klub, ki obstaja od sredine sedemdesetih let, pomembne rezultate pa je začel dosegati v zadnjem desetletju prejšnjega stoletja. Med največje klubske uspehe uvrščamo šest naslovov državnih prvakinj.

''Vsaj po moji oceni je to najtežji nasprotnik na naši evropski poti, pričakovanja pa so vedno ista. Že od začetka sezone govorimo, da je naš cilj polfinale. Vedeli smo, da bodo prej ali slej prišle tekme, kjer bodo nasprotniki izredno močni, in če se hočeš povzpeti visoko, moraš te močne ekipe premagati, ne moreš zmeraj računati samo na žreb. Sedaj je čas, da premagamo eno močno ekipo, gremo pa na obeh tekmah na zmago, nobenega se ne bojimo. Če se ne bojimo Krima, se ne bomo niti Iuvente,'' dodaja Žbogar.

Prva tekma bo 13. ali 14. januarja v Ajdovščini, povratna pa teden dni kasneje v slovaških Michalovcah.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down