Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Mladi invalidi bi na Goriškem potrebovali vstopno točko za šport

Te dni je Nova Gorica v znamenju športa, saj prihajajo najboljši kolesarji s Tadejem Pogačarjem in Matej Mohorič na čelu. Spregledali niso niti športnikov invalidov, ki jim je bil posvečen včerajšnji strokovni posvet za integracijo in motivacijo mladih invalidov v športne dejavnosti.

Športni pedagog Boro Štrumbelj iz Zveze za šport invalidov Slovenije je povedal, kje vidi možnosti, da bi bilo zanje bolje poskrbljeno:

Nekatera društva sicer že omogočajo svojim lanom invalidom tudi različne športne aktivnosti. V MDSS Nova Gorica so se ta teden odpravili na nogometno tekmo v Stožice, je kot primer navedel predsednik Igor Miljavec.

Da lahko postaneš vrhunski, profesionalni športnik tudi na invalidskem vozičku, dokazuje Anej Doplihar iz Dornberka (drugi z desne), ki je na posvetu delil svojo izkušnjo, kar sicer pogosto počne tudi po slovenskih šolah. Z motorja je uspešno presedlal na kolo.

Zaveda pa se, da je lahko za nekatere ovira tudi že sam nakup opreme oz. športnih rekvizitov. Odbojkarica na vozičku Mira Jakin (druga z leve) je že desetletja aktivna na igriščih.

Kot opaža Jakinova, se namreč premalo gibamo, zato je vsaka aktivnost dobrodošla in koristna.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down