Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Mlade ajdovske nogometašice državne prvakinje!

Primorje Du15 Prvakinje 2024
Foto: Instagram/hcere_burje

Mlade nogometašice ajdovskega Primorja so si v selekciji U15 priborile naslov državnih prvakinj. To je bilo dokončno jasno po zmagi na zadnji tekmi, ko so Hčere burje na domači umetni zelenici na ajdovskih Policah premagale vselej favorizirano Muro iz Murske Sobote.

Trener Andi Mamić: ''Super. Punce so dobile to, kar so si zaslužile in kar so tudi že izgubile v preteklosti. Bili smo že v finalu pri selekciji U13 dve leti nazaj in jih je poraz precej prizadel, tako da smo si vsi obljubili, da bomo storili vse, da to enkrat povrnemo in nam je vendarle uspelo.''

V rednem delu zahodnega prvenstva so prepričljivo osvojile prvo mesto s 13 zmagami in le enim porazom. V ligi za prvaka so bile prav tako najboljše, z osmimi zmagami in dvema porazoma so bile na lestvici dve točki boljše od najbližje zasledovalke Mure.

Sezona je bila dolga in naporna, končni rezultat pa več kot zaslužen, dodaja Mamić: ''Ta proces ne predstavlja takšnega napora, kot mogoče izgleda, saj me to delo veseli in enako trdim za punce, da jih veseli trenirati, veseli jih nastopati, tekmovati. Mi si želimo, da so sezone dolge, zato ker imamo radi nogomet in vse, kar je z njim povezano.''

Za konec lahko rečemo, da je generacija zelo perspektivna, bi jih pa glavni trener še raje kot nogometašice videl kot dobre osebe. V ženski sekciji ND Primorje Ajdovščina pa so postali pravi center ženskega nogometa na našem območju, saj pri rdeče-črnih trenirajo dekleta od Posočja pa vse do Krasa, največji cilj kluba pa bo vselej ostal športni in osebni razvoj deklet, ki si prosti čas najraje krajšajo ravno z nogometom.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down