Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Med šolanimi psi najboljši Slovaki, Nemci in Italijani, na EKO Rallyju uspešen domačin, mladi kajakaši dobro veslali na Poljskem

Nova Gorica se je tudi tokrat odlično izkazala pri organizaciji svetovnega prvenstva šolanih psov, ki se je včeraj zaključilo v novogoriškem športnem parku. Letos z rekordno udeležbo in, kot rečeno, sodelovanjem obeh Goric.

Predsednik Kinološke zveze Slovenije Hari Arčon je povedal: ''Danes je kinološka kultura v svetu malo na udaru. Z dogodkom smo dokazali, da spadamo tako kot organizatorji kot tudi domačini ter kot Slovenija s svojo kulturo do psov na visok, zavidljiv nivo v Evropi in v svetu. Samo mesto Nova Gorica je pokazalo to, kar pomeni, da smo sprejeli dogodek pozitivno, ne samo iz turističnega vidika, ampak predvsem odnosa do živali.''

Ekipno so se najbolje odrezale Slovaška, Nemčija in Italija, posamične nagrade pa so šle v roke, za 1. mesto Italijanu Michaelu Lanthalerju, drugi je bil Nemec Andre Fermum, tretja pa Natalie Finke iz Švedske. Po zaključku so organizatorji zastavo predali Hrvaški, ki bo svetovno prvenstvo šolanih psov organizirala naslednje leto.

Dobro so bili po koncu tekmovanja razpoloženi tudi organizatorji 6. MAHLE Eco Rallyja Nova Gorica.
Skupni rezultati FIA pokala, če štejemo tako točnost kot porabo, kažejo, da se je na prvo mesto med 20 posadkami iz 10 različnih držav zavihtela slovenska ekipa Franka Špacapana in Sebastjana Kobala. Na drugem mestu je pristala španska ekipa (Eneko Conde Pujana in Lukas Sergnese Bermudez), tretje mesto pa je zasedla še ena slovenska posadka (Aljoša Makarovič in Tadej Špacapan).

Kar se tiče točnosti, je slavila posadka Franka Špacapana, na drugem mestu je bila italijansko-poljska ekipa (Guido Guerrini in Artur Prusak), na tretjem pa španska posadka (Eneko Conde Pujana in Lukas Sergnese Bermudez).

V porabi pa je v FIA pokalu slavila posadka Aljoše Makaroviča. Na drugem mestu sta pristala Čeha (Michal Zdarsky in Jakub Nabelek), na tretjem pa Slovenca (Aleksander Zevnik in Gorazd Lukič).

Solidni rezultati prihajajo tudi iz Kajak kluba Soške elektrarne. Včeraj se je v poljskem Poznanu zaključila mednarodna regata Olympic hopes 2023.

Jure Kragelj je v starostni kategoriji U17 nastopil na sprint preizkušnjah na razdaljah 1000 in 500 m. Skozi kvalifikacije se je uspešno prebil v polfinale in v A finale, kjer je dosegel 4. in 6. mesto. Vid Černe je, prav tako v kategoriji U17, nastopil na preizkušnjah v sprintu na 500 in 200 m, a se ni uspel prebiti iz kvalifikacij. Anej Čušin iz U15 je posamezno veslal v sprintu na 200m in v C finalu dosegel 8. mesto. V prvi dvojici pa je nastopil v sprintu na 500 in 1000m ter obstal v kvalifikacijah, v drugi dvojici pa je na 200-metrskem sprintu dosegel 7. mesto v C finalu.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down