Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Marko Grossi novi državni prvak v rallyju

Marko Grossi In Tara Berlot
Foto Modlic / Facebook Marko Grossi Racing

Marko Grossi je novi državni prvak v rallyju. To je postalo znano po drugem mestu, ki si ga je zagotovil ta vikend z dirko v Posočju. To je zanj in za sovoznico Taro Berlot krstni naziv najboljšega v državi.

''Sobota je bila odličen dan za nas, zjutraj sicer ni šlo vse po načrtih, ampak popoldan pa sva s Taro postavila stvari na svoje mesto, tako da so prisotni izjemni občutki, prvič sva osvojila naslov državnega prvaka v generalni razvrstitvi. Je bilo pa potrebnega veliko dela, da smo prišli do tega, in ogromno let vztrajanja ter pomoči očeta, cele družine in prijateljev,'' je povedal Grossi.

Član kluba Ajdovščina Motorsport je s prestola odstavil Roka Turka, ki je lovoriko prepustil po šestih zaporednih sezonah, zmagal je tudi na zadnjem reliju ta vikend v Posočju, a so mu novo slavje odnesle tehnične težave, saj dveh relijev zaradi okvare dirkalnika ni končal in je predzadnjo dirko sezone pričakal šele na 5. mestu skupne razvrstitve.

''Do sedaj sva naredila skoraj vse prav,'' je dejal voznik AMD Gorica, ki dodaja, da s sovoznico Blanko Kacin zaradi tega nista pretirano razočarana: ''Vse dirke za državno prvenstvo, ki sva jih končala, sva tudi zmagala in delala vse po najboljših močeh, da bi se stvar prav odvila. Je pa dejstvo, da je to takšen šport, v katerem je prisotna tudi tehnika. Letos smo imeli morda s te strani dve nepričakovani okvari, ki se nista uspeli sanirati tekom dirke in sta nam zato povzročili odbitek točk.''

Na tretjem mestu je soški reli zaključil Mitja Klemenčič. V diviziji 2 je predčasno naslov državnega prvaka potrdil Mark Škulj. Po osmih hitrostnih preizkušnjah v skupni dolžini dobrih 80 kilometrov v Posočju, dirkače sedaj čaka še zadnja dirka sezone v državnem prvenstvu, ki se bo drugi konec tedna v novembru odvila v Idriji.

Več od pogovora z Markom Grossijem in Rokom Turkom lahko slišite v današnji športni rubriki, v kateri izveste tudi ostale rezultate lokalnih športnikov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down