Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Mark Škulj na Madžarskem do rezultata (mlade) kariere

Foto: AMD Gorica

Mark Škulj, član avto moto društva Gorica in aktualni mladinski državni prvak Slovenije v reliju, je na Madžarskem dosegel svoj največji uspeh do zdaj. Z avtomobilom Opel Corsa Rally4 in sovoznikom Matejem Čarjem se je udeležil svojega tretjega relija za evropsko prvenstvo in se prvič uvrstil na zmagovalne stopničke svojega razreda v skupni razvrstitvi in tudi v mladinski kategoriji FIA ERC Junior.

Škulju je to uspelo na enem izmed najhitrejših relijev sezone, na katerem so povprečne hitrosti presegale 110 kilometrov na uro.

''Smo veseli tega rezultata, ki nam je uspel. Priti na reli prvič in tekmovati proti takšni konkurenci, je res velik uspeh. Cela ekipa je tako vesela kot jaz,'' je povedal šele 19-letni voznik in eden najobetavnejših avtomobilskih športnikov v Sloveniji.

Zanj je bil to drugi uspešen cilj na relijih za evropsko prvenstvo. V Rimu je dosegel peto mesto v mladinskem evropskem prvenstvu, na češkem reliju Barum pa je moral po tehnični okvari odstopiti.

Ta konec tedna bo v Soški dolini lovil svoj glavni cilj sezone, to je naslov državnega prvaka med dvokolesno gnanimi dirkalniki Divizije 2.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

DOBER DAN, ŽUPAN: ERIK MODIC (KOMEN)

Preberi več

Pogozdevanje Krasa se nadaljuje. To sredo, takoj po 11h.

Preberi več

Osvobajanje od uma - četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down