Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Luka Božič po zmagi v svetovnem pokalu: ''Končno mi je uspelo doseči ta mejnik!''

Foto: Facebook/Kajak klub Soške elektrarne

Iz Pariza prihaja izjemna novica. V francoski prestolnici se je danes zaključilo finale za kanuiste na divjih vodah, v katerem je član Kajak kluba Soške elektrarne Luka Božič osvojil četrto mesto, v skupnem seštevku svetovnega pokala pa zmagal.

Kakšni so občutki? ''Odlični. Prvič sem zmagal v skupnem seštevku svetovnega pokala, po 4 drugih mestih in 2 tretjih mi je končno uspelo doseči ta mejnik. Z današnjim dnem sem lahko zadovoljen, tudi s finalno vožnjo, čeprav sem bil na koncu četrti, ampak sem jo odpeljal dobro. Mogoče sem stopničke, morda tudi zmago, pustil v zadnjem delu, ampak sem izredno zadovoljen z današnjim dnem,'' odgovarja Božič.

To je bila zadnja velika stopnička za letos, prihodnjo sezono pa sledi borba z olimpijskim prvakom Benjaminom Savškom za nastop na olimpijadi, ki bo prihodnje leto prav v Parizu: ''S to tekmo sem vložil kandidaturo v boju med mano in Savškom, ker na olimpijske igre gre samo en od naju. To sta bili prvi dve tekmi, se pravi svetovno prvenstvo pretekli teden (v Londonu, op. p.) in finale svetovnega pokala. Sedaj se izbirne tekme za nastop na olimpijskih igrah selijo v naslednjo sezono.''

Božič, ki se je pred kratkim razveselil rojstva sina Jona, si želi nadaljevati v tem ritmu. Zaveda se, da je sposoben priti na olimpijado, po drugi strani pa se zaveda tudi težavnosti tega izziva.

Zato mu za zadnji rezultat pridite čestitati in mu zaželeti srečo v prihodnje v ponedeljek, ko gostuje na Goriškem festivalu športa.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down