Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Luka Božič olimpijskemu prvaku Benjaminu Savšku pokazal, kdo je gospodar na domačem terenu

Pred nadaljevanjem sezone svetovnih pokalov so tekmovalno formo slalomisti na divjih vodah iskali na tekmi državnega prvenstva. Ta bi morala biti organizirana v Tacnu, a je zaradi posledic poplav tam trenutno nemogoče tekmovati, tako da je kot gostitelj vskočil Solkan.

V kanuju je Alja Kozorog osvojila tretje mesto, Luka Božič pa je, prav tako v kanuju, premagal olimpijskega prvaka Benjamina Savška. Kar se tiče moštvenih voženj so članske kajakašice Kluba Soške elektrarne Sara Belingar, Neja Velišček in Asja Jug osvojile drugo mesto, člani v sestavi Luka Božič, Nejc Polenčič in Adam Križaj pa so bili v kanuju najhitrejši. V mladinski konkurenci so domači predstavniki Rok Velišček, Tjaš Velikonja in Domen Pavšič bili drugi.

''Z rezultati smo zadovoljni. Luka Božič je državni prvak, kar je vsekakor zadovoljivo glede na to, da se bori proti najboljšemu kanuistu sveta, potem pa je še kup drugih, tudi moštvenih, voženj bilo zelo dobrih,'' pove Andrej Humar iz Kajakaškega centra Solkan.

Po tekmovanju na Soči so se reprezentanti že včeraj zjutraj odpravili v Španijo, kjer jih med četrtkom in nedeljo čaka tekma za svetovni pokal. Med potniki so tudi Luka Božič, Alja Kozorog, Tine Kancler in Niko Testen.

Na Iberskem polotoku se bo sestavila končna reprezentanca za nastop na svetovnem prvenstvu v Londonu in v svetovnem pokalu v Parizu, ki bo služil kot generalka za olimpijske igre prihodnje leto.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down