Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Lokalni boj za obstanek ni dal zmagovalca

Jesenskega dela prve slovenske nogometne lige še ni konec, zaradi svetovnega prvenstva pa slovenska nogometna zveza tekme delegirala na sredino delovnega tedna.

Tako sta se v torek v novogoriškem Športnem parku spopadla domača Gorica in gostujoči Tabor iz Sežane. Obračun ni predstavljal zgolj lokalnega derbija, ampak tudi neposredni spopad za obstanek ekip na repu razpredelnice. Tekmo so bolje odprli Sežanci in povedli že v sedmi minuti, ko je domačega vratarja Uroša Likarja z lepim zadetkom pretental Žiga Ovsenek. Varovanci Dušana Kosića se niso želeli ustaviti in motivirano nadaljevali z obračunom. ''Želeli smo pokazati organiziran obraz. Hitro smo povedli z lepim golom, kasneje je tudi Gorica v drugem polčasu vršila pritisk. Načrt je bil, da bi preko prehodov po odvzeti žogi ogrozili nasprotnika,'' je povedal Kosić.

Na polovici prvega polčasa se je slika povsem obrnila. Gorica je začela narekovati ritem in si še v prvem polčasu priigrala tri zrele priložnosti, a so vse končale točno v naročju gostujočega čuvaja mreže, sicer tudi nekdanjega reprezentanta, Jana Koprivca. Drugi del se je za Goričane začel sanjsko – z evrogolom je izid poravnal Luka Vekić, sledilo je obleganje sežanskih vrat, a so modro-beli, podobno kot že celo sezono, pri zaključkih ostali premalo zbrani.

''Imamo nesrečo, da takoj iz prve situacije prejemamo zadetke. Po tem se je težko pobrati. Sežanci so se osredotočali na nizko branjenje in čakali na protinapade, s čimer lahko po izgubljeni žogi prideš v težave. Po zaostanku smo ohranili mirnost in dovolj prave energije, da smo lahko prišli do izenačenja. V zadnji tretjini bi lahko s še več mirnosti in boljšimi predložki prišli do popolnega preobrata, ampak pri tem nam je nekaj zmanjkalo,'' je dejal Miran Srebrnič.

Končalo se je z neodločenih 1:1, ki je povzročil nekaj grenkega priokusa, predvsem pri Srebrničevih varovancih, ki so naskakovali tretjo letošnjo zmago. Gorica zaradi boljšega medsebojnega izkupička in gol razlike ostaja deveta, Tabor pa zadnji. Vrtnice v naslednjem krogu čaka domača tekma proti ljubljanskemu Bravu, češnjice pa odhajajo na gostovanje k še enemu primorskemu prvoligašu Kopru.

Foto: Foto Lado Nova Gorica

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down