Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Letošnji Vzpon na Široko poln rekordov

Na Širokem nad Mostom na Soči je ŠKTD Lom pripravil že 22. Vzpon na Široko. Gre za rekreativno prireditev s tremi disciplinami, vključujoč cestno kolesarstvo, gorski tek in kratki trail tek. Udeležba je bila letos rekordna, v vseh disciplinah se je prijavilo 323 tekmovalcev.

Atletska zveza Slovenije je organizatorjem zaupala tudi organizacijo državnega prvenstva v kratkem trailu za mladince in mladinke. Zmagala sta Maj Pritržnik (AD Kladivar Celje) in Klara Močnik (KGT Papež Kamnik), ki je postavila nov ženski rekord proge.

Pri tekaškem vzponu je zmagovalka med ženskami postala Varineja Drašler (ŠD Nanos Podnanos), pri moških pa je prvič zmagal Lucijan Zalokar (AD Kladivar Celje).

V konkurenci 134 kolesarjev je Luka Tavčar (Calcit Bike Team), večkratni zmagovalec in rekorder na Vzponu, skoraj minuto in pol popravil lanski rekord Deana Bratuša, ki je letos osvojil drugo mesto. Med kolesarkami je zmagala Špela Škrajnar (Ganesha Team).

Za konec je vredno izpostaviti, da so prvi na cilj pritekli otroci, ki so se udeležili teka za osnovnošolce. Tekmovalo je kar 28 mladostnikov starosti od 3. leta dalje.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down