Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Letošnji Soča Outdoor Festival rekorden

Jubilejna Deseta izvedba Soča Outdoor Festivala v Tolminu se bo v zgodovino zapisala kot rekordna, saj se jo je udeležilo skoraj 2400 tekmovalcev, kar polovica jih je prišlo iz tujine. Skupno je festival gostil tekmovalce iz 18 držav.

Večina se je udeležila gorskih tekov, prvič je bila del festivala tudi cestnokolesarska dirka med Kobaridom in Kolovratom, odličen odziv pa je potrdilo približno 300 gibalno oviranih udeležencev Parafestivala. Organizator Jan Klavora ob tem izpostavlja: ''Zelo smo zadovoljni z obiskom in tudi z vremenom, glede na to, da so bile napovedi slabe. Zelo smo veseli, da se je vse dobro izšlo, da ni bilo težjih poškodb ali kakšnih drugih pripetljajev, po drugi strani pa se je lepo izpeljal ne samo naš del festivala, torej tek in kolesarjenje, ampak tudi parafestival.''

Festival je prvi tovrstni dogodek v Sloveniji, ki je izničil svoj ogljični odtis. Udeleženci in organizator so donirali za zasaditev dreves na Krasu, višina zbranih sredstev pa bo znana v prihodnjih dneh.

(Foto: Soča Outdoor)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down