Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Letošnji Rally Nova Gorica s še večjo mednarodno konkurenco

Po uspešno zaključenem 6. MAHLE Eco Rallyju je pred nami še ena dirkaška poslastica. Jutri se namreč pričnejo prva dejanja znotraj organizacije 11. MAHLE Rallyja Nova Gorica v organizaciji AMD Gorica. Potekala bodo administrativna dela ter ogled proge.

''Zvečer se prične s samim tekmovanjem - 'shakedown' v Kromberku in potem krožna dirka v sami Novi Gorici okrog občine,'' razkrije predsednik AMD-ja Miran Kacin.

Kašnih posebnih sprememb v primerjavi s prejšnjimi leti niso pripravili, prizna direktor varnosti Denis Mrevlje: ''Imamo manjšo spremembo na lokaciji Shakedowna - uradnega testa pred samim začetkom dirke v petek, preselili smo ga na relacijo Grgar - Zagorje - Ravnica. Gre se za odsek, dolg 2,2 kilometra. To je uradni test, na katerem lahko posadke opravijo še zadnje nastavitve vozila, da občutijo, kakšen je asfalt na Goriškem in takšne zadeve.''

Glavno dogajanje se bo pričelo zvečer. Ob 18. uri se bo namreč pred hotelom Perla odvil ceremonialni start, ob 20.30 pa še tradicionalni SUPERSPECIAL: ''To je največji magnet za gledalce, dogaja se na manjšem prostoru in je lahko dostopno za gledalce. Vidi se veliko trase, ker drugače na samih 'brzinicah' se vidi le dva ali tri ovinke, pogojno s tem pa je potrebno zagotoviti tudi večjo varnost,'' doda Mrevlje.

V soboto bo potekal najdaljši dirkaški dan z osmimi hitrostnimi preizkušnjami od jutra do večera (Nozno, Morsko, Ročinj Alpacem ter Kromberk Gen-i), nadaljevale pa se bodo v nedeljo (Renče, Banjšice MAHLE, Ravnica Gen-i). Nekaj pred 16. uro sledi ceremonialni cilj in podelitev nagrad pred hotelom Perla.

Za najvišja mesta se bo potegovalo kar 94 posadk iz 17 držav. Rally Nova Gorica šteje za slovensko državno prvenstvo, FIA evropski rally pokal, FIA Rally Star, FIA prvenstvo dentralno evropske cone starodobnih vozil in Mitropa Rally pokal: ''Kar kvalitetna lista prijav, sploh kar se tiče kategorije Rally RC4 z vozili na dvokolesni pogon. Tukaj imamo približno 31 vozil, kar predstavlja kar konkreten slovenski rekord oz. celo v širši regiji,'' zaključi Mrevlje.

Častni gost bo podpredsednik FIE Robert Reid, ki je bil leta 2001 kot sovoznik Richardu Burnsu svetovni prvak v reliju. Kar se tiče tekmovalne konkurence bo za domačo posadko Rok Turk – Blanka Kacin zagotovo najtežji izziv premagati trenutno vodilni dvojec državnega prvenstva Marko Grossi – Tara Berlot, ki imata pred prvoomenjenima 12 točk prednosti.

V namen nemotene izvedbe tekmovanja bodo po celotni regiji številne zapore cest, zato Mrevlje tako obiskovalce kot domačine prosi za upoštevanje navodil organizatorjev in redarjev.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down