Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Letošnja GHD Podnanos v znamenju rekordov

Ghd Podnanos Zmagovalci 2024
Foto: Facebook/GHD Podnanos

Letošnja gorsko hitrostna dirka Podnanos je minila v znamenju rekordov.

Absolutno nov najboljši čas proge je postavil Avstrijec Christoph Lambert, ki je dirko tudi zmagal - za 3,4 sekunde je bil hitrejši od Fausta Bormolinija. Lambertova povprečna hitrost je znašala kar 148 kilometrov na uro.

Rekord proge je padel tudi med Slovenci. Postavil ga je Mark Ivanov, njegova povprečna hitrost pa je dosegla 131 kilometrov na uro.

Dirka je imela več vrhuncev, rekordi so bili le češnjica na vrhu torte. Napeta je bila predvsem dirka za državno prvenstvo, na katerega je bilo uvrščenih zavidljivih 54 tekmovalcev. Anže Dovjak je dočakal prvo zmago, potem ko je za 4,6 sekunde ugnal Matevža Čudna.

V državni konkurenci je vozilo tudi osem deklet. Razred zase je bila tekmovalka Gas Krasa Sanja Smrdelj, med starodobniki je bil najhitrejši povratnik Martin Črtalič, v kategoriji točnosti pa je bil na vrhu Aleš Bogataj.

''Vikend je bil precej naporen. Izkupiček je več kot dober - vsi tekmovalci so izredno zadovoljni z organizacijo, prav tako domačini in lokalna skupnost. Skratka, 3 dni se je v Podnanosu nekaj dogajalo,'' je dejal Silvan Lulik, predsednik Avto kluba Ajdovščina Motorsport, ki je dirko tudi organiziral, pred tem pa se lahko pohvali tudi z uspešno izvedbo relija Vipavska dolina.

Podrobnejše informacije v današnji športni rubriki, ob 17.30.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kaj je pripomoglo k uspešni intervenciji tokratnega požara na Krasu? To sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Prihaja poletna edicija VIP voditeljev! Ta torek, med 11. in 12.!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down