Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Leto 2022 rekordno za šport v Občini Vipava

V petek so v vipavskem kulturnem domu podelili priznanja športnikom v Občini Vipava, ki so se najbolj izkazali v preteklem letu. Podeljenih je bilo kar 33 nagrad, od tega 16 malih plaket, 7 srednjih in 4 velike ter 5 malih statuv in 2 veliki.

''Letošnje število nagrajencev je bilo največje v vseh 6 letih, odkar Športna zveza Vipava podeljuje priznanja. Slednja se podeljuje glede na uspehe, več kot je uspehov, več je priznanj. Letos je bilo precej uspehov in temu primerno so bila podeljena tudi priznanja. Poleg njih pa podelimo še statue za delo v športu,'' pove Jožko Petrič, podpredsednik Športne zveze Vipava.

Izbor je bil zelo pester, saj so bili med nagrajenci nogometaši, košarkarice, plesalci, tekači, tenisači in kolesarji, tudi paraolimpijec. ''Mislim, da se šport v Vipavi razvija glede na to, da imamo infrastrukturo urejeno. Obnovili so igrišča na vojaškem stadionu, obnovili so igrišče pred osnovno šolo. Sicer manjka še večja dvorana za košarko, ostalo je dokaj pokrito,'' zaključi Petrič.

Najvišji nagradi, to sta veliki statui, ki obeležujeta več kot tridesetletne uspehe na področju športa, sta prejela nekdanji nogometaš Primorja in sedanji trener Vipave Aleš Kodelja in Miloš Mislej, ki je uspehe beležil pri balinanju.

(Foto: Facebook/Miran Mullner)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down