Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Lana Dolinar naj akrobatka leta 2023, v državni reprezentanci tudi Yenny Nemec Almonte

Untitled Design 2024 01 30t102805.566
Foto: Občina Miren-Kostanjevica

V Hotelu Slon v Ljubljani je potekala prireditev Športnik leta slovenske gimnastike. Prireditev je pomembno zaznamovala gimnastična sekcija TŠD Orehovlje, ki je v lanski sezoni osvojila veliko uspehov. Poleg nagrad pa so bili na prireditvi predstavljeni tudi člani reprezentanc v vseh gimnastičnih panogah.

Lana Dolinar je osvojila kar dve plaketi. Prvo za naslov najuspešnejše športnice v športni akrobatiki, saj je v letu 2023 postala državna prvakinja, zmagovalka Pokala Slovenije v skokih z male prožne ponjave, na državnem prvenstvu v skokih z male prožne ponjave pa je zasedla odlično tretje mesto. Druga plaketa pa ji je pripadla z naslova najuspešnejše športnice v skokih na veliki prožni ponjavi v mlajši kategoriji, kjer je lani med starejšimi deklicami pobrala tako naslov državne prvakinje kot naslov pokalne prvakinje. Prav njeni nastopi na tekmah v skokih na veliki prožni ponjavi pa so jo pripeljali tudi do državne reprezentance, ki jo bo letos zastopala v mladinski kategoriji.

Lanin trener Boris Pregelj je prejel plaketi za najboljšega trenerja v športni akrobatiki in najboljšega trenerja mlajših kategorij v skokih na veliki prožni ponjavi.

V državno reprezentanco v skokih na veliki prožni ponjavi pa se je uvrstila tudi Yenny Nemec Almonte, ki je lani v kategoriji mlajših deklic osvojila državno prvenstvo in Pokal Slovenije. Reprezentanco bo predstavljala v mlajši kategoriji.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down