Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Konec zahtevne sezone svetovnega pokala, sledi državno prvenstvo

Untitled Design 7

Zaključena je sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju, vsaj kar se tiče disciplin slaloma in veleslaloma, v katerih tekmujeta Novogoričanka Ana Bucik in Ajdovka Andreja Slokar.

Bucikova si je pred sezono zadala cilj nadgraditi lansko, ko se je redno uvrščala med najboljšo deseterico, a ji tega ni uspelo doseči. V skupnem seštevku svetovnega pokala je pristala na 51. mestu.

Kot je zapisala na svojem instagram profilu, se je iz letošnjega tekmovalnega obdobja veliko naučila: ''Zame je bila sezona slabša od pričakovanj. Želela sem si nadgraditi lansko, pa mi to žal ni uspelo. Bilo je polno izzivov in sprememb sredi sezone, ki niso bilo pozitivne za rezultate, glavo, samozavest. Žal ne gre v športu vedno vse samo navzgor, kot si želimo, zato sem napisala, da sem se veliko naučila in verjamem, da bom to znala prihodnje izkoristiti kot nekaj pozitivnega.''

Za Slokarjevo je vrhunec sezone zagotovo predstavljal slalom v ameriškem Killingtonu, kjer je pristala na sedmem mestu. Sicer pa jo skupni seštevek v vseh disciplinah uvršča 10. mest za Bucikovo, torej na 61. pozicijo.

Priznala je, da je bil povratek po hudi poškodbi kolena težji, kot si je predstavljala: ''Priznam, da je bila zelo težka sezona. Zdaj, ko jo je konec, se mi je malo oddahnilo, ker je veliko težje priti nazaj, kot sem si mislila. Takoj po povratku sem se spet malce poškodovala in sploh nisem smučala, tako da je bila sezona zelo naporna. Tudi ostale punce, ki so bile poškodovane in s katerimi sem govorila, so se zelo matrale priti nazaj, kar me tolaži.''

Sledi še nekaj tekem, ki smučarkama ne bodo predstavljale prevelikega bremena. Na vrsti je namreč državno prvenstvo, na katerem je obema cilj prikazati čim boljšo vožnjo.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down