Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kolesarski klub mebloJOGI PRO-concrete vedno bolj prepoznaven v večjih sredinah

Novogoriški Kolesarski klub mebloJOGI PRO-concrete vztrajno raste tako po rezultatih kot po številu članov. Eden izmed dokazov je prav letošnja sezona, ko so že enakovredno konkurirali tekmovalcem, ki so kasneje nastopili tudi na najbolj prepoznavnih dirkah po Evropi.

''Zelo zelo smo zadovoljni, čeprav, če se ozrem čisto na začetek sezone, se je za nas začela na takšen način, da smo imeli zadnji (najtežji) trening 3 dni pred dirko. Pripeljal sem se s spremljevalnim avtomobilom iz ovinka na spust in mi je od 10 fantov 7 ležalo na tleh. Namesto, da bi nadaljevali trening, smo z dvema odšli v bolnišnico,'' je nevšečnosti pred sezono razkril športni direktor Robert Jenko.

To je privedlo do tega, da na prvih dirkah niso bili na želenem nivoju, so pa iz izkušenj črpali za naprej in že na domači dirki v Novi Gorici je bil v igri za zmago Gregor Matija Černe. Kasneje se je vse le še stopnjevalo: ''Na Dirki po Sloveniji smo tudi bili večkrat udeleženci v begih. Potem od maja naprej smo vsako dirko, ki smo jo štartali, bili vsaj z enim kolesarjem med prvih 10, vknjižili 5 oz. 6 zmag. Smo dirkali. Kar je najbolj pomembno, smo prišli z ekipo na takšen nivo, kljub temu, da dirkamo proti profesionalnim ekipam z veliko večjimi proračuni.''

V zadnjih nekaj letih so toliko napredovali, da pred tekmami postavljajo taktiko, kako dirkati in ne samo, kako preživeti, kar so prepoznale tudi ostale ekipe. Nekdanji član Rus Roman Ermakov bo že naslednje leto najbrž vozil za sloviti Bahrain. Po tej sezoni klub zapuščata še dva kolesarja, ki odhajata na višji nivo, prestop bo opravil celo maser Uroš Umek.

Trenutno je klub v fazi dogovarjanj za naslednjo sezono, vodstvo pa se je odločilo za pričakovano potezo: ''Odločili smo se za nekoliko drugačen korak. Dobro je, da imamo z ostalimi fanti že toliko dobro postavljeno bazo, da jim bomo sedaj pridružili mlajše kolesarje. Zelo bomo pomladili ekipo. Če smo v lanski in letošnji sezoni dirkali na rezultat, bomo sedaj malo bolj šli spet na razvoj in upam, da bomo počasi postali stalnica, da bomo lahko mlade vozili v ekipo oz. jih črpali že iz našega mladinskega pogona, kar je tudi naš največji cilj, in jih potem, kot dobre kolesarje, predajali v večje ekipe.''

Rezultatskih ciljev za naslednjo sezono ni, bodo pa vsekakor prišli, če bosta prisotna odnos in želja, zaključuje Jenko.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down