Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kmalu nove pridobitve v šempetrskem športnem parku

Dsc 1627 Sempeter Pri Gorici Sportni Park Big
Foto: kraji.eu

Športni park v Šempetru je ena izmed bolj popularnih, če ne celo najbolj priljubljena točka druženja v Občini Šempeter-Vrtojba. Ponuja igranje malega nogometa na umetni travi, odbojke na mivki in telesne vadbe na prostem. Pred kratkim je bil tamkajšnji kolopark posodobljen na način, da se je proge asfaltiralo. S tem je nastal asfaltni pumptrack, ki ni namenjen le učenju osnov gorskega kolesarstva, ampak tudi drugim ciljnim skupinam, kot so rolkarji, uporabniki skirojev ter poganjalcev, kotalkarji in drugi.

Z asfaltiranjem je občina dosegla tudi lažjo uporabo po dežju in enostavnejše vzdrževanje. Se pa kmalu obetata še dve novosti – nogometno igrišče bodo preoblekli z novejšo umetno travo, projektirana je tudi razsvetljava za omenjeni kolopark, kar bo omogočalo njegovo uporabo v nočnem času.

''Za vgradnjo nove umetne trave je že sklenjena pogodba. Ne spomnim se natančno, kdaj je predviden rok dobave, ampak vsekakor v kratkem. Tudi razsvetljavo koloparka bomo v kratkem naročili, projektna dokumentacija mislim, da je pripravljena, potrebno se je le še natančno odločiti, kaj pravzaprav naročiti, in potem bomo sestavili vse, kar je potrebno za objavo bodisi razpisa bodisi da bo dovolj zbiranja ponudb,'' je povedal šempetrsko-vrtojbenski župan Milan Turk.

Kot lahko preberemo na občinski spletni strani, namerava občina v nadaljevanju urediti še nekaj teniških igrišč in še kaj, seveda bodo vse posodobitve realizirane postopoma, kot vsi deli športnega parka do sedaj.

Za povezavo posameznih športnih območij je tam urejena kolesarska pot in povezovalna pešpot ter tekaška steza. Celotno območje je zasajeno z drevjem in grmovnicami, na posameznih območjih pa je predvidena dodatna ureditev zelenic.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down