Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kancler slavil na Kitajskem, Slokarjeva branila slovensko čast, Petričeva osvojila Masters v prestolnici, Čujec zaključil futsal kariero

Kancler Kitajska 2024

Kaj je športu na Goriškem in v Vipavski dolini prinesel prvi vikend v novem letu?

Na Kitajskem je veslač Kajak kluba Soške elektrarne Tine Kancler osvojil prestižno zmago na odprtem prvenstvu. Tekmoval je v plastičnem čolnu na reki, ki sicer ni imela vratc, in na brzicah, ki sta jo pred tem po uradnih podatkih uspešno preveslala le dva veslača.

''Tekmo sem si vzel bolj za en del priprav na novo sezono, saj imamo Slovenci v novi olimpijski disciplini kajak kros možnost dodatnega mesta za nastop v Parizu. Junija na svetovnem pokalu v Pragi bomo imeli kontinentalne izbirne, kjer so še tri prosta mesta. Zmaga na Kitajskem mi je pokazala, da sem dobro in konstantno treniral ter mogoče v nekaterih pogledih napredoval,'' je povedal Kancler.

Slokar Lech Gepa

V Kranjski Gori se je čez vikend odvila 60. zlata lisica. Na sobotnem veleslalomu se Ajdovka Andreja Slokar ni prebila v finale, Novogoričanka Ana Bucik pa je odstopila v drugi vožnji. Podobno se ji je pripetilo na nedeljskem slalomu, na katerem pa je Slokarjeva dosegla solidno 14. mesto, za RTV pa je svoj nastop komentirala tako: ''Ni mi všeč, da se daš na štart in zaviraš vse do cilja, to mi ni blizu. Sem pa vesela, je bilo veliko napak, ampak sem poskusila in nisem popuščala, tako da en korak naprej je opravljen.''

Miting Ljubljana Januar 2024

Na otvoritvenem mednarodnem atletskem mitingu sezone v Ljubljani so se izkazali atleti AK Gorica. V troskoku je zmagal Maj Cizera Turk, drugi pa je bil Filip Bizjak. V skoku s palico je bila najboljša Vita Benedetič, v A finalu teka na 60m si je 2. mesto pritekel Lan Costantini, tretjega pa Žiga Božič.

''V klubu smo s svojimi nastopi zadovoljni, dosegli smo jih na območju pričakovanega. Posebej sem zadovoljen z rezultati v šprintih, so pa tudi v skokih fantje naredili tisto, kar sem v tem času pričakoval oz. kar je tudi Igor Lapajne kot trener skakalk s palico pričakoval,'' je povedal predsednik in trener Oliver Batagelj.

Izpostavili bomo še Tolminca, sicer tekmovalca ljubljanskega Massa, Andreja Skočirja, ki je slavil v teku na 60m. V teku na 60m z ovirami pa je med mlajšimi mladinci zmagal Izak Zilianni.

Mlinotest Ajdovscina Evropa

Rokometašice ajdovskega Mlinotesta so uspešno preskočile četrtfinalno oviro slovenskega pokala. Na Policah so z izidom 40:22 padle igralke novomeške Krke. ''Zelo sem vesela, da smo lahko odigrale tekmo en teden pred Evropo. Bila je zelo dobra uvertura v tekmo naslednji teden. Vesela sem, da smo odigrale tako, kot smo si zastavile - brez večjih težav, sploh pa brez poškodb. Povadile smo stvari za naslednji teden, tako da cilj je dosežen,'' je dejala igralka Urša Zelnik. V soboto Mlinarke čaka evropski izziv proti slovaški Iuventi.

Košarkarji Gorice so doma izgubili proti Ježici z 69:81, Sežana pa je s 95:91 ugnala Janče.

Na futsal parketih 1. slovenske lige je kobariški Oplast doma izgubil proti Sevnici z 0:1. Avtocenter Crono Ajdovščina pa je v 2. ligi doma klonila proti Trzinu s 3:6.

Pri 35 letih pa je bogato kariero profesionalnega futsal nogometaša sklenil Kristjan Čujec iz Podljubinja, ki je za reprezentanco Slovenije nastopil kar 128-krat.

Lk Budanje Januar 2024

Tudi člani LK Budanje so se izkazali na prvi tekmi v tem letu, na kateri je Janja Ferjančič osvojila prvo, Teja Vidmar drugo, Elizabeta Samec in Filip Premrl pa tretje mesto.

Tadeja Petric Masters Januar 2024

Ljubljanski Krim je konec tedna gostil ženski balinarski Masters, na katerem je slavila igralka vipavske Podskale Tadeja Petrič, priznanje za Balinarko leta 2023 pa je prejela Idrijčanka Nina Volčina, ki sicer nastopa za ljubljanski Krim.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down