Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kanalci obtičali v četrtfinalu, Kobjeglavci državni prvaki, zmaga Božiču

Kanalskim odbojkarjem v tretje ni šlo. Na sinočnji tekmi v domači dvorani so se s Panvito Pomgrad iz Murske Sobote borili za uvrstitev v polfinale državnega prevenstva, potem ko je bil na prvi tekmi s 3:0 boljši Salonit, na drugi Panvita s 3:2, je o napredovanju odločala tretja tekma, ki so jo odigrali v Kanalu, saj je bila ekipa Salonita v rednem delu boljša od gostov, a je uspela včeraj osvojiti le prvi niz.

Čemu trener Rade Dačović pripisuje tak obrat po suvereni zmagi na prvem obračunu?

Članska vrsta Salonita Anhovo je tako po več letih igranja med najboljšimi štirimi ekipami v državi, obtičala v četrtfinalu.

Za obema ekipama je naporen konec tedna, saj sta odigrali dve tekmi v dveh dneh po dolgi vožnji med Kanalom v Prekmurjem.

Dačović ima sicer z OK Salonit sklenjeno trenersko pogodbo še za eno leto. Kaj sledi?

Sredi polfinalih bojev pa so medtem obdojkarice Geni Volley, ki so sicer proti aktaalnim prvakinjam Calcitu v Kamniku klonile s 3:0, a bodo nocoj poskusile znova na domačem igrišču v Novi Gorici ob 20. uri.

BALINANJE: Uspešni pa so bili balinarji iz Kobjeglave (na sliki), ki so zmagovalci zaključnega turnirja balinarske Super lige za sezono 2021/22. Agrochem Hrast je v nedeljskem velikem finalu v Postojni premagal škofjeloško Trato s 14:6 in tako drugič zapored postal državni prvak v moški konkurenci. Kobjeglavci so sicer osvojili tretjo lovoriko v klubski zgodovini in se je uvrstil v jesenski četrtfinale evropskega klubskega pokala.

KAJAK/KANU: Na otvoritvi sezone v kajak centru v Solkanu so se veselili uspehov domačih predstavnikov. Na sobotni mednarodni tekmi v slalomu na divjih vodah z okoli 150 tekmovalkami in tekmovalci iz desetih držav so večino uvrstitev na zmagovalni oder dosegli Slovenci. Med kanuisti je slavil Luka Božič iz KK Soške elektrarne, ki je podobno kot Terčeljeva v ženski konkurenci, v obeh vožnjah premagal vse tekmece. Na drugo mesto je priveslal olimpijski prvak Benjamin Savšek, ki je za Božičem zaostal 84 stotink. Med kajakaši se je najbolje znašel Italijan Beda, ki se mu je najbolj približal Peter Kauzer. Član domačega kluba Niko Testen se je povzpel na tretje mesto. Zaradi nizkega vodostaja reke Soče, so vse tekme izpeljali v enem dnevu, tako da so vsi nastopili v dveh vožnjah, štel pa je boljši doseženi čas.

(Foto: BZS)
Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down