Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kajakaši pričenjajo evropsko prvenstvo, na delu tudi Dejan Fabčič, atleti v visokem štartu

Danes bodo ponovno v ospredju kajakaši iz Kluba Soške elektrarne, saj se v Bratislavi začenja evropsko prvenstvo v slalomu za mladince in mlajše člane.

V solkanskem kajakaškem klubu računajo predvsem na dobro veslanje Nejca Polenčiča in Asje Jug. Andrej Humar iz Kajakaškega centra Solkan ob tem izpostavlja: ''Glavna aduta sta zagotovo Nejc Polenčič in Asja Jug v kanuju. Bomo videli in se pustili prijetno presenetiti, upam.''

Krst na največjih mednarodnih tekmovanjih bosta doživela Neja Velišček in Mark Jeklin.

Čeprav bo evropsko prvenstvo za starejše mladince v Izraelu na sporedu šele avgusta, pa se nanj že s polno paro pripravljajo goriški atleti. Atletski klub Gorica bo s 4 predstavniki najbolj zastopan kolektiv, njegove barve pa bodo branili Vita Benedetič v skoku s palico, Maj Cizera Turk in Filip Bizjak v troskoku, tekla bo Ema Rodman.

Trener Oliver Batagelj cilje postavlja visoko: ''Cilji so, da se vsaj eden ali dva od omenjene četvorke uvrsti/ta v finale.''

Začenja pa se tudi svetovno prvenstvo v paralokostrelstvu. Na Češkem je zbranih skoraj 300 tekmovalcev iz 55 držav, že tretjič na tem tekmovanju pa bo nastopil tudi Dejan Fabčič.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down