Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kajakaši in Tjaša Flajs domov s 4 medaljami, zgodovinski vikend za plavalce, pestro tudi za Dejana Fabčiča

V preteklem tednu so se lahko športniki iz širše Goriške regije veselili dobrih rezultatov na mednarodnih tekmovanjih v kajaku, plavanju, kastingu in paralokostrelstvu.

Včeraj se je zaključilo evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v slovaški Bratislavi. Del slovenske reprezentance je bilo kar 6 kajakašev in kanuistov Kluba Soške elektrarne, ki so se domov vrnili s kar 4 bronastimi medaljami. Občutek je lep, a hkrati je prisotno dejstvo, da bi se dalo storiti še kaj več, prizna Andrej Humar iz Kajakaškega centra Solkan.

Že prvi dan je kajakašica Sara Belingar skupaj s še dvema kolegicama iz slovenske izbrane vrste tretje mesto osvojila v konkurenci do 23 let. Kmalu za tem so za novo bronasto odličje poskrbeli mladinci, del njihove ekipe je bil Mark Jeklin.

Trojka kanuistov do 23 let, lanski prvaki in letošnji glavni favoriti, za katere je veslal Nejc Polenčič, je bila prav tako tretja. Za zadnji bron so poskrbeli mladi kanuisti, med njimi tudi Andrej Jeklin. Asja Jug je z mladinsko ekipo kanuistk medaljo zgrešila za las.

Prav tako včeraj se je zaključilo moštveno in posamično državno prvenstvo za dečke in deklice v plavanju. Dobro so nastopili tudi plavalci Plavalnega kluba Nova Gorica, za katere je bil vikend zgodovinski, pove trener Marko Valantič.

Nace Valantič je bil tretji v disciplini 100m hrbtno, peti v 50-metrskem delfinu, šesti 50m prsno, drugi 50 metrov prosto in prav tako drugi na 100m prosto. Mojca Valantič je bila najprej šesta 100m hrbtno, peta v 50m delfinu, četrta v B finalu 50 metrov prsno, tretja na 100m prosto in druga v A finalu 50m prosto. Eva Juretič je bila peta v disciplini 400m prosto.

Čez vikend se je Dejan Fabčič na Češkem udeležil svojega tretjega svetovnega prvenstva v paralokostrelstvu, na katerem je sodelovalo 300 tekmovalcev iz 55 držav. Najprej je v kvalifikacijah zasedel 16. mesto in zgolj krog zaostal za osebnim rekordom. V mešanih dvojicah je skupaj z Živo Lavrinc osvojil 5. mesto, s katerim sta zgolj za las zgrešil kvoto, ki bi ju peljala na OI v Pariz prihodnje leto. Drugi dan je zaradi težav z lokom zasedel 33. mesto, lahko pa rezultat popravi že prvega avgusta, ko odhaja na tekmo svetovnega pokala v ameriški Chicago.

Za konec pa omenimo še Tjašo Flajs, članico Ribiške družine Tolmin, ki se je na Češkem udeležila mladinskega svetovnega prvenstva v kastingu. Domov se je vrnila s kar 4 medaljami – dvema srebrnima in dvema bronastima. Tako je postala najboljša slovenska tekmovalka z največ osvojenimi kolajnami.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down