Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

Kajakašem ekipni bron na svetovnem prvenstvu v Bratislavi

Začelo se je še zadnje dejanje velikega kajakaškega tekmovanja te sezone, v Bratislavi se bo do nedelje pomerilo več kot 330 tekmovalcev iz 45 držav sveta, v slalomu, ekstremnem slalomu in sprintu na divjih vodah.

Slovenski tekmovalci, med katerimi je tudi kar nekaj članov solkanskega kajak kluba, so danes že opravili z ekipnimi vožnjami in se veselili prve medalje. Bron je v slalomu na divjih vodah osvojila ekipa Peter Kauzer, Martin Srabotnik in Niko Testen. Za las – za pol sekunde - se je medalja izmuznila kajakašicam Urši Kragelj, Evi Terčelj in Ajdi Novak, peti pa so bili ekipno kanuisti Benjamin Savšek, Luka Božič in Klemen Vidmar.

Dopoldanski del tekmovanja na progi v Čunovem pri Bratislavi je bil namenjen slalomskim preizkušnjam. V zahtevnih, vetrovnih in mrzlih razmerah so bili Slovenci tretji, tri sekunde in 20 stotink za novimi svetovni ekipnimi prvaki Francozi in za Slovaki. Brez dotika bi Kauzer, Srabotnik in Testen prišli do srebra. Ekipa kanuistk z Aljo Kozorog, Leo Novak in Evo Alino Hočevar je preizkušnjo na Donavi končala na sedmem mestu. 

(Foto: kajak-zveza.si)

Deli z drugimi:
Aktualno

To sredo, takoj po 11.: Vse višji davki suše, lahko Vipavska dolina,"slovenski vrt" znova zacveti?

Preberi več

O nagrajenih inovativnih učnih oblikah in ljubiteljski kulturi - v ponedeljek ob 11h

Preberi več

KORAKI DO USPEHA: Kaj pa družbena odgovornost delodajalcev? Torek!

Preberi več

Parada učenja in Radio Robin V ŽIVO

Preberi več

Robin Hud festival v Deželi prijateljev

Preberi več
Ne zamudi
Pokrovitelji
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down