Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kajak klub Soške elektrarne, dom za vse, ki ljubijo vodo

Kajak75

Kajak klub Soške elektrarne, ki letos praznuje 75 let delovanja, je jubilej obeležil včeraj v Novi Gorici, obenem pa tudi gostil prireditev Kajakaš leta 2023. Najboljši športnik Kajakaške zveze Slovenije je četrtič postal kanuist na divjih vodah v slalomu Benjamin Savšek, športnica pa tekmovalka v spustu Ana Šteblaj.

Društvo se je rodilo kot posledica sodelovanja ljubiteljev reke Soče in tradicije solkanskega mizarstva, so izpostavili na dogodku, ki je v nabito polni dvorani Perle izzval veliko čustev vseh tistih, ki so kakorkoli pomagali, da je Klub postal uspešen in danes tudi največji na Goriškem, saj šteje preko 400 članov. Zavedamo se velike odgovornosti, ki jo imamo, je povedal predsednik kluba Ivan Zagožen.

kajakašica, Urša Kragelj, ki zaključuje 25 letno uspešno, športno kariero je povedala, da so vedno delovali kot ena velika družina:

odlično sodelovanje s klubom je izpostavil tudi Luka Božič:

V klubu ponosno čestitajo vsem, ki so ime kluba, Solkana in Soče ponesli v svet, pravi Zagožen:

Skupaj so zgradili ne le športni klub, temveč skupnost, ki združuje ljudi z ljubeznijo do kajakaštva, do spoštovanja vseh rek, predvsem pa reke Soče.

Foto: Luka Carlevaris

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Nataša Kolenc in Bojana Čibej

Preberi več

Kako pa kaj zdravje v Novi Gorici? V ponedeljek po 11. uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down