Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kaj pred novo sezono pričakujejo v taboru Goriških strel?

Pripravljalno obdobje je zaključeno tudi za odbojkarice novogoriškega GEN-I Volleyja. Z opravljenim delom so zadovoljni, čeprav večino priprav niso bili kompletni, saj se je šele pred kratkim vrnila prosta igralka Anja Mazej, ki je tekom poletja imela precej reprezentančnih obveznosti.

''Bolj bi bila vesela, da ne bi bilo kakšnih drugih pozicij, ali centra ali sprejemalca, kot 'libera', ker se nam je dinamika igre zdaj, ko je Anja tukaj 10 dni, spremenila za 100 odstotkov in smo končno zadihali ter pričeli kvalitetno trenirati.'' Zaradi tega smo v zaostanku 3 tedne, je dejala podpredsednica Tina Lipicer Samec.

Lanska sezona je bila nepričakovano zelo uspešna, saj so se Goriške strele uvrstile v sam finale slovenskega državnega prvenstva, letos pa vodstvo kluba ne pričakuje tako podjetnih rezultatov, vsaj od začetka ne, kljub temu da cilji ostajajo visoki: ''V prvem delu sezone ne pričakujemo optimalne forme, ciljamo bolj na drugi del sezone. Konec koncev, so tam tiste tekme, ki jih je pomembno zmagati. Najprej moramo dobiti neko identiteto ekipe, stil igre, ki smo ga sedaj šele začeli iskati. Potem, ko bomo to vkomponirali v vse skupaj, bo marsikateri ekipi zelo težko igrati z nami.''

Tudi igralke si ne želijo ustvarjati rezultatskega pritiska glede na lanske rezultate. So pa slednji v Novo Gorico vrnili evropsko tekmovanje, kar novemu tekmovalnemu obdobju daje novo težino. Prvi krog so sicer varovanke Vasje Samca Lipicerja preskočile, v drugem pa jih bo po vsej verjetnosti pričakal sloviti grški velikan Panathinaikos.

Kapetanka Pia Blažič je ob tem povedala: ''To je razred zase. Evropa je neko drugo doživetje, druga preizkušnja, za večino bo to prvi preizkus na takšnem nivoju. Bo pa definitivno lepa izkušnja, vsaka bo kar nekaj odnesla od tega. Najbolj je važno, da se ne ustrašimo nasprotnika in damo vse na teren. Rezultat bo, kakršen bo.''

V soboto jih že na uvodu v državno prvenstvo čaka derbi z mariborskim Branikom. Tekma se bo s pričetkom ob 17. uri odvila v dvorani novogoriške OŠ Milojke Štrukelj.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down