Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Jutri v Solkanu svetovni pokal za mlajše kategorije

V Kajakaškem centru Solkan je te dni zelo pestro. Že od ponedeljka tam gostijo mednarodni kajakaški tabor, jutri pa Kajak klub Soške elektrarne in Kajakaška zveza Slovenije organizirata JUNIOR SLALOM CUP SOLKAN, ki bo trajal vse do nedelje.

''Junior slalom cup je neuradni svetovni pokal mlajših kategorij. To je serija, na kateri se vedno pojavi več kot 15 držav in je že več kot 10 let priznana kot največje tekmovanje v kajaku za mlade,'' tekmovanje predstavi Andrej Humar iz Kajakaškega centra Solkan.

Prijavljenih je kar 350 tekmovalcev iz 19 držav. Serijo so v tej sezoni že gostili v Italiji, Avstriji, Nemčiji in na Poljskem, po Solkanu pa gre še na Češko in Slovaško. Na soškem prizorišču domači klub ne bo nastopil v popolni zasedbi, saj se mladinska reprezentanca prav jutri odpravlja v Bratislavo, ki naslednji teden gosti Evropsko prvenstvo v slalomu za mladince in mlajše člane.

Tam lahko klub Soške elektrarne računa predvsem na Nejca Polenčiča ter Asjo Jug, krst na največjih tekmovanjih pa bosta doživela Neja Velišček in Mark Jeklin.

Če pa se vrnemo na prihajajoče tekmovanje v Solkanu, bodo domači tekmovalci poizkušali unovčiti prednost domačega terena in predstavnikom ZDA, Kanade, Avstralije, Nove Zelandije in še petnajstih Evropskih držav preprečiti slavje na Soči: ''Naslednji teden je že evropsko prvenstvo v Bratislavi, kamor odpotuje naša prva flota na pot že ta teden in ne bo nastopila v Solkanu. Imamo pa še kup drugih tekmovalcev, ki bodo dobili priložnost, da se na domači progi izkažejo in izkoristijo domači teren.''

V mednarodno kajakaško družino se vključuje tudi Indija, ki si je za poletno trening bazo med vsemi centri po Evropi izbrala prav solkanskega. Za konec še urnik: v petek čez celoten dan potekajo uradni treningi, v soboto in nedeljo je na sporedu tekma, v nedeljo ob 17.20 pa podelitev priznanj.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down