Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Jutri v Ajdovščini začetek SloEnduro sezone, letos z rekordno udeležbo

Sloenduro Kamplc Ajdovscina 2024 Napoved
Foto: sloenduro.com

Jutri se v Ajdovščini začenja nova kolesarska SloEnduro sezona. Na štirinajsti izvedbi vedno bolj priljubljene športne discipline se bo za zmago potegovalo več kot 300 tekmovalcev iz 9 držav, kar je največ doslej.

Da se zbere toliko udeležencev, so krivi fantastični pogoji v Vipavski dolini, je prepričan vodja prireditve Nejc Bole: ''Samo prizorišče je na Lavričevem trgu, od tam se kolesarji podajajo na poti okrog Ajdovščine. Letos smo pripravili 6 hitrostnih etap, daljša je namenjena tistim najhitrejšim, mlajši pa imajo glede na svojo starost primerno manj etap, s tem pride tudi do manjšega kroga in manj višincev.''

Jutri so na sporedu treningi, tekmovalni del pa v nedeljo. Poti so speljane po običajnih kolesarskih poteh, tako starejših kot novih, pripravljenih izključno za to tekmo. Del njih poteka tudi po novem kolesarskem parku, kjer so se poti s pomočjo Občine Ajdovščina legalizirale, kar organizatorjem lajša delo, predvsem pa zmanjšuje birokratske zahteve.

''Vsi vemo, da je v zadnjih letih prihajalo do neprijetnih situacij z raznimi inšpekcijami in policijo, ker smo se kolesarji vozili dobesedno po ilegalnih poteh, čeprav smo imeli soglasja z lastniki, še vedno pa to zakonsko ni bilo urejeno. Zdaj pa se je del poti uredil, stvari se je legaliziralo, tako da vsaj v enem delu imamo lahko treninge, tisti, ki ne trenirajo, se lahko vozijo po teh poteh.''

Ni pa to vse. Občina ima namen legalizirati še večji del poti, zato Bole upa, da se bo v naslednjih letih zakonsko uredilo vse poti, da ljubitelji endura ob uporabi trase ne bodo več v prekršku.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down