Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Jutri pričetek šestega ECO Rallyja Nova Gorica, letošnja novost vožnja tudi po Italiji

Jutri se prične 6. Mahle Eco Rally Nova Gorica. Tekmovanje šteje za državno prvenstvo Slovenije in za Bridgestone FIA Eco Rally pokal.

Organizator je Avto Moto Društvo Gorica, letošnja posebnost pa je ta, da poteka tudi po Italiji, nam zaupa predstavnik AMD-ja Miroslav Lipičar:

Dolžina celotnega rallyja je 455 kilometrov, prijavljenih je 20 posadk iz 10 držav. Da je dogodek pomemben v luči prihajajoče Evropske prestolnice kulture 2025, se strinja tudi župan Mestne občine Nova Gorica Samo Turel:

Poleg vseh občin, skozi katere bodo vozniki dirkali, so se zelo potrudili tudi pri glavnem pokrovitelju Mahle Electric Drives Slovenija, manager učinkovitosti poslovanja Klavdij Čehovin pa nam razkrije, da odkar se v Novi Gorici odvija Eco Rally, so električna vozila doživela ekspresen razvoj:

V rednem prometu se bo zvrstilo 15 točnostih preizkušenj. Pri teh imajo vozniki predpisane povprečne hitrosti, na vsakem kilometru se elektronsko opravi 2 meritvi. Vsako odstopanje od idealnega časa se kaznuje, in sicer za 1 sekundo 10 točk. Druga pomembnost je energijski del. Vsak avto ima inštalirano napravo, ki meri potrošnjo energije na kilometer. Končni rezultat je kombinacija obojega.

Kako pa to izgleda iz kabine avtomobila, nam predstavi voznik Franko Špacapan:

Hkrati morajo vozniki imeti čim lažjo nogo, saj morajo v dveh dneh za čim več prevoženih kilometrov potrošiti čim manj energije, še dodaja Špacapan.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down