Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Jorgić v Novi Gorici dvakrat drugi

Tekom celotnega prejšnjega tedna se je v dvorani Osnovne šole Milojke Štrukelj v Novi Gorici odvil zelo močan turnir v namiznem tenisu.

Šlo je za odmevno športno prireditev, saj je veliko tekmovalcev uvrščenih med 100 najboljših na jakostni lestvici. ''Gre za mednarodni namiznoteniški turnir WTT Contender, ki je v Novi Gorici potekal cel teden. Spada med 20 turnirjev v tej kategoriji, ki potekajo po svetu, obstaja pa le še 6 močnejših. Prihaja 240 igralk in igralcev iz 50 držav,'' pojasnjuje predsednik NTK Gorica Dean Mavri.

To je bil že peti mednarodni namiznoteniški turnir v Sloveniji, prvi v mestu vrtnic. S tem se je na najboljši možen način proslavilo 70. obletnico delovanja Namiznoteniškega kluba Gorica, kot pojasnjuje Mavri, pa ima največ zaslug za organizacijo turnirja slovenski reprezentant Bojan Tokić. ''Da se turnir pripelje v Novo Gorico, je bila želja Bojana Tokića. Občina mu je priskočila na pomoč in pripravila vse kapacitete, ki jih ima, HIT pa je ponudil svoje sobe in gostinstvo. Skupaj z organizatorjem so se odločili, da turnir preselijo iz Otočca in Laškega v Novo Gorico in kolikor sem seznanjen, so vsi s to odločitvijo zelo zadovoljni.''

Najboljši slovenski rezultat je pričakovano nanizal prvi nosilec turnirja Darko Jorgić, ki se mu je zmaga za las izmuznila iz rok tako v posameznem finalu kot v finalu dvojic.

Foto: Matjaž Rust/Dnevnik

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Stoletni park ob vili Rafut s sodobnimi elementi - v ponedeljek med 11. in 12. uro

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down