Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Jernej Valentinčič okrepil strokovni štab ruskega košarkarskega velikana

Foto: KZS.si

Nekdanji igralec in trener Košarkarskega kluba Gorica Jernej Valentinčič, sicer doma s Tolminskega, se podaja velikemu izzivu naproti, saj je okrepil strokovni štab ruskega košarkarskega velikana Lokomotiv Kuban Krasnodar.

''Ko se enkrat gre na takšen nivo, so občutki dobri. Govorimo o finalistu ruskega prvenstva, ki je po mnogih letih v polfinalu izločil moskovski CSKA,'' je prve vtise strnil Valentinčič.

Valentinčič, ki je bil zadnja leta pomočnik več selektorjem slovenske izbrane vrste, se seli h klubu, ki je dvakrat osvojil močno rusko prvenstvo, enkrat evropski pokal, lahko pa se pohvali tudi s tretjim mestom v elitni evroligi v sezoni 2015/16.

''Želje in cilji ostajajo visoki, ta klub je 13 let zapored prišel vsaj v polfinale ruskega državnega prvenstva. Ekipa je ostala več ali manj ista, okrepili smo se s slovenskim reprezentantom Jordanom Morganom. Največja moč je ravno to, da ekipa ostaja ista in igralci poznajo sistem. Težimo k najvišjim ciljem, je pa veliko faktorjev, ki vplivajo na potek sezone, od poškodb do sreče, ampak vsi stremimo k najboljšemu rezultatu,'' dodaja.

V Rusiji bo opravljal vlogo desne roke Aleksandra Sekulića, s katerim je v preteklosti sodeloval na čelu slovenske reprezentance.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down