Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Gregor Matija Černe slavil na preizkušnji od Beograda do Banjaluke!

Slovenski kolesar Gregor Matija Černe je postal zmagovalec skupne razvrstitve na dirki Beograd – Banjaluka. Član novogoriškega kluba Meblojogi Pro-Concrete si je zmago prigaral v sobotni zadnji, četrti etapi, ko je prehitel do takrat vodilnega Romuna Eduarda-Michaela Grosuja.

''Občutki so neverjetni, vse se je poklopilo, ekipa je verjela vame, vsi smo verjeli, da nam lahko uspe. Napadali smo rdečo majico, uspelo pa je, kot smo videli, veliko več in smo zelo zadovoljni. To je potrditev našega truda ter dela in smo veseli. Zelo sem hvaležen fantom za podporo in pomoč,'' je prve vtise strnil Černe.

Tekma je potekala v sklopu Ucijeve evropske serije. Kot nam je povedal Černe, so bile na dirki prisotne zelo močne ekipe kontinentalnega nivoja, od tega tudi dve profesionalni. Na koncu je bilo celo šest moštev v igri za skupno zmago, a je zahtevna trasa največ veselja prinesla slovenskim tekmovalcem.

''Trasa je zelo zanimiva, veliko je ovir in nevarnosti ter klancev. Vselej moraš biti pozoren, vsaka malenkost te lahko stane končne zmage,'' progo opiše skupni zmagovalec.

Poleg Gregorja Matije Černeta se je zelo izkazal še en slovenski kolesar, Kristjan Hočevar, ki je bil najhitrejši na zadnji etapi.

(Foto: sportida.com)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down