Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Goriški nogometaši do točke proti prvakom, ajdovski rokometaši do napredovanja, atleti šampionski na mednarodnem memorialu

Lepo zapolnjen novogoriški Športni park je včeraj videl zelo borbeno predstavo nogometašev Gorice, ki so proti novemu državnemu prvaku – ljubljanski Olimpiji – uspeli priti do neodločenega izida.

Novi trener Agron Šalja je s točko po prvi tekmi na klopi Vrtnic zadovoljen, a ostaja grenak priokus, saj so njegovi varovanci dvakrat vodili, a prednosti niso uspeli zadržati: ''Glede na prikazano s strani Olimpije, si ni zaslužila poraza. Prejeli smo gol 5 minut pred koncem in dišalo je po zmagi ter treh točkah. Mi moramo pozitivno gledati na ta remi, tudi na predstavo, saj smo prikazali veliko energije, taktične discipline, so pa znotraj te igre nekatere pomanjkljivosti tako v fazi branjenja kot v fazi napada, ki jih je potrebno odpraviti in upam, da nam bo to iz dneva v dan uspelo.''

Gorica na lestvici Prve lige Telemach ostaja na devetem mestu, s točko prednosti pred desetim Taborom iz Sežane, ki je v soboto doma izgubil z 1:2 proti Muri.

Izgubile so tudi rokometašice ajdovskega Mlinotesta, ki so se v sklopu končnice državnega prvenstva odpravile na težko gostovanje v Ljubljano. Z izidom 35:22 jih je premagal domači Krim. Moški oddelek ajdovskega rokometa - RK Ajdovščina - pa si je z zmago nad ptujsko Dravo priboril napredovanje in uvrstitev v 1B ligo.

Foto: Facebook/RK Ajdovščina

Zelo pa so se na mednarodnem atletskem mitingu v Radovljici izkazali nadobudni atleti AK Gorica. V memorialnem teku na 400m z ovirami za članice je zmagala Ema Rodman, sicer še mladinka.

V troskoku za moške je bil najboljši Maj Cizera Turk pred klubskim kolegom Filipom Bizjakom. V teku na 200 m je Žiga Božič suvereno zmagal v kategoriji mlajših mladincev. Nastopil je tudi v teku na 100m pri starejših mladincih in bil ponovno najhitrejši. V troskoku za pionirke je slavila Brina Bizjak.

(Foto: Foto Lado Nova Gorica)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down