Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Goriški mladinci so se enakovredno kosali s člansko konkurenco

V Velenju je ta vikend potekalo atletsko prvenstvo Slovenije za člane, na katerem smo, še posebej v nedeljo, videli nekaj izvrstnih nastopov. Svetovni prvak v metu diska Kristjan Čeh je na domači tekmi prvič vrgel dlje od 70 metrov, Tina Šutej je že izpolnila normo za nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Parizu, Andrej Skočir pa je zmagal v teku na 200 metrov.

Trener AK Gorica Oliver Batagelj je ob tem povedal: ''Tudi ostali vrhunski slovenski tekmovalci so se dobro izkazali, dobro so pa nastopili tudi goriški atleti, saj so na tem tekmovanju, kljub temu, da smo nastopili s samimi mladinci, torej atleti, ki so stari manj kot 20 let, in smo osvojili 3 uvrstitve na zmagovalni oder.''

Vita Benedetič je bila druga v skoku s palico, Filip Bizjak prav tako drugi v troskoku, tretji v isti disciplini pa Maj Cizera Turk. V teku na 400 metrov z ovirami je bila Ema Rodman četrta, v finale teka na 200m pa se je presenetljivo uvrstil šele 16-letni Žiga Božič, ki je na koncu dosegel sedmo mesto.

So pa vsi omenjeni izpolnili norme za nastop na evropskem prvenstvu za starejše mladince, zaradi česar bo goriški atletski klub na omenjenem tekmovanju najbolj zastopan slovenski klub.

Omeniti velja še Viko Rutar iz Tolmina, ki tekmuje za ljubljanski Mass, tako kot Andrej Skočir in ki je osvojila drugo mesto v teku na 400 metrov z ovirami.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down