Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Goriški atleti v Novem mestu v okrnjeni zasedbi, Mlinarke uradno sezono pričele z zmago

V Novem mestu je v soboto in nedeljo potekal Atletski pokal Slovenije za člane. Predstavniki AK Gorica so nastopili v okrnjeni sestavi, posebej v ženski konkurenci. Tako so se odločili zaradi velikega števila sicer uspešnih tekmovanj in posledične utrujenosti atletov.

Kljub temu so nanizali nekaj dobrih rezultatov. Maj Cizera Turk je bil drugi v troskoku, tretji pa Filip Bizjak. Slednji se je udeležil tudi skoka v daljino, v tej disciplini je dosegel 5. mesto, v teku na 100m je bil osmi Lan Costantini.

Dobro se je odrezala tudi goriška moška štafeta, ki je tekla na 4x100m. Lan Costantini, Filip Bizjak, Žiga Božič in Enej Leban so za las zaostali za najbližjimi in dosegli četrto mesto.

''To so poudarki naših najboljših atletov, nasploh pa velja, da so bili vsi rezultati nekoliko slabši kot v glavnem delu sezone za vse slovenske atlete. Normalen razplet tekme. Za člane je bila to zadnja tekma, mladinci pa imajo naslednji teden če Atletski pokal Slovenije v Slovenj Gradcu,'' je povedal trener AK Gorica Oliver Batagelj.

Ekipno je AK Gorica zasedla 7. mesto med 26 klubi v moški konkurenci. Z našega severnoprimorskega območja velja izpostaviti še dve dobri uvrstitvi Atletskega kluba Posočje Tolmin. Lian Bonasera je bil četrti pri skoku v višino, Ajda Sovdat pa tretja pri skoku s palico.

Selimo se v Ajdovščino, začela se je namreč tudi uradna ligaška sezona za rokometašice ajdovskega Mlinotesta. V prvem krogu državnega prvenstva so se Mlinarke odpravile na gostovanje k Celjankam, ki so se izkazale za trd oreh, ne pa pretrdega. Njihov odpor so uspele toliko streti, da so jih na koncu premagale z izidom 28:24.

Trener Jan Žbogar je po zmagi povedal: ''Mislim, da smo v obračun vstopili malo nervozno, vseeno se je poznalo, da je to prva tekma, pa tudi ekipa Celja je bila zelo spremenjena, tako da nismo imeli veliko informacij, kako se nam bodo postavile. Generalno gledano nismo odigrali najboljše tekme, smo pa tudi na slabši tekmi uspeli zmago prinesti v Ajdovščino, tako da smo s tem lahko zadovoljni. Sedaj nas čaka analiza, da popravimo napake in gremo naprej.''

Vsaka zmaga je dobra popotnica za naprej, sploh pa, če se bliža prva evropska preizkušnja. Sicer je najprej v sredo na sporedu pokalna tekma z rezervno ekipo ljubljanskega rivala Krima, vsi pa že nestrpno pričakujemo soboto, ko v Ajdovščini gostuje grška Panorama.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down